OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Monday, February 22, 2010

Happy 1st bitrhday Iman...

Birthday boy with mama

Birthday BOY..

Alhamdulillah,majlis aqiqah dan birthday Iman yang berlangsung ari Sabtu yg lepas(20 Feb) berjalan lancar.Ni nak cite serba ringkas ttg majlis tu.Ptg Jumaat,aku dgn hubby gerak ke rumah inlaws,sbb proses masak memasak berlangsung kt sana.Mlm tu g beli barang2 utk masak esok dan sampi je kt rumah start rebus daging kambing dan prepare barang2 utk masak esok pagi.Nape tak masak kt rumah aku??Sbb periuk belanga kt rumah tu kecik2,tak sesuai utk masak utk kenduri besar2 ni.My inlaws ni meniaga nasik lemak,so mmg periuk belanga dia besar2 termasuk la periuk nasi dia mmg besar..he3.
So,esoknya kul6.30pg,hubby dah kuar dgn my inlaws g pasar ampang cari rempah utk buat kari,beli ais ketul dan serba sedikit barang2 lain.Aku tgl kt rmh dgn Iman(sbb iman tido lg).Sempatla aku kupas kentang dan rebus cili kering sementara menanti dorg balik.Dalam kul 8pg start masak,alhamdulillah kul 11 siap sume.Kul 12 kami sampi di Putrajaya dgn lauk pauk yg penuh dlm keta.Antara menu yg dihidangkan pada hari tu ialah Kari kambing,ayam masak merah dan jelatah.Pastu ada agar2 merah,karipap,kuih hijau(lupa nama dia),tembikai dan air sirap.
Sampai rumah,byk gk keje yg tak siap kt rumah tu.Belon blm ditiup dan digantung,rumah blm kemas,nasib baik ada adik aku yg baik hati tlg potong tembikai dan buat air gula.So,smpi je rumah terus tiup dan gantung belon sebanyak yg boleh,tp end up gantung tak sampi 20 biji belon(padahal aku beli dekat 100bj belon).So ni la antara gambar2 majlis yang berlangsung kt rumah aku.Tak byk snap gambar sbb bz layan tetamu dan refill lauk dan air.

Antara tetamu yg hadir
Birthday cake Iman
cupcakeTq aunty MimieTq Aunty Ija & Aunty HajarTq Aunty HawaTq Aunty E-carTq Makngah,Tok&TokwanGoody bag hand made by me
So,tu la antara gambar2 yang sempat diambil sempena majlis birthday dan aqiqah Iman.Jutaan terima kasih pada yang sudi datang memeriahkan majlis.Penghargaan utk my inlaws yg byk membantu persiapan majlis,hanya Allah yang dapat membalas jasa mak dan abah.

Tuesday, February 9, 2010

Yang mana satu???

Aku tgh mencari gambar terbaik(gambar aku yang nampak paling chumel,iman comot pun xpe..he3.yang penting mama dia chumel) utk diletakkan pada kek birthday Iman.
Pic 1

Pic 2
Pic 3
Mana satu ye...aku suka pic yang first tu...sbb aku rasa mcm chumel je kt dlm gambar tu dan Iman pun dlm pose yang bersesuaian.he3.Apa pendapat korang???

Friday, February 5, 2010

Aksi apa la ni...


Ari Rabu aku takde kelas,so Iman aku jaga sendiri,tak hantar kt baby sitter.Ni la antara aksi maut Iman panjat kotak baju dia.Dan akhirnya...taraaaa...berjaya masuk dalam...

Iman di kedai buku..

Last week g teman hubby repair keta kt Danau Kota,sesambil menunggu keta siap aku jalan2 dgn iman kt kedai2 yg berhampiran,terjumpa la satu kedai buku.Kebetulan aku tgh mencari buku praktikal sains form 1 dan buku rujukan sains PMR.So, ni la ragam anak aku kt kedai buku,sibuk tlg mama dia cari buku.Babah tak enterprem sbb dia jadi photographer.Buku2 ni di tingkat 2 kedai tu,dan utk naik ke atas kami mesti bukak kasut.So,aku assume karpet dia bersih dan lepaskan Iman main2 kt situ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...