OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Friday, March 26, 2010

Suka gambar ni...like father like son


Iman dgn babah khusyuk tgk tv.Sila perhatikan perbezaan saiz badan yg sgt ketara..he3.Dan perhatikanlah rumah ku yg dh mcm kapal karam..

Tuesday, March 23, 2010

Kami g tgk Belon...

Festival Hot Air Ballon berlangsung dgn meriahnya kt Presint 2,Putrajaya last weekend.Kami ambik kesempatan ni utk g jalan2 kt sana(w/pun blh nampak belon2 ni dari rmh).Waktu belon2 yg byk ni dinaikkan hanya 2 kali sehari,pagi dari kul9-11 dan petang bermula kul 5@6,bergantung pada cuacala.So,we are very lucky sbb cuaca sgt baik ari Sabtu tu.Biasanya petang je mesti hujan kt Putrajaya.Ramai sgt org kt sana,nak masuk ke Presint 2 jem teruk,nak kuar pun jem gak.Kami sampai dlm kul 6 petang,masa tu belon2 tu sedang dinaikkan.Duk lepak tgk belon tu dlm stgh jam,pastu g jalan2 kt gerai2 yg jual mcm2 barang dan perkhidmatan.Memang sgt meriah.Picture says a thousand words,so tgk je la gambar2 kami kt sana.Iman dgn tokwan tgk apa tu??

Iman try naik moto kecik,mahal tau,harga moto yg Iman naik tu 600lebih,nak gerak kena guna minyak plak tu.
Ni gambar kami duk lepak sementara menunggu maghrib.Bapak mentua ku nak merasa semayang kt Masjid Besi.
Ada byk aktiviti lain yg ada kt sana selain belon tu,antaranya mainan entah apa ni.Masuk org kt tgh2 bola tu,ikat,pastu guling2.Menakutkan,sure aku tak main benda ni...he3.
Ni plak suar jean besar,siap ada tulis LEVIS kt poket bekang tu..he3.So, tu je la entry tuk kali ni.Kami sampai rumah dlm kul9.30 mlm.Dapat tgk AF separuh jalan je...iskh...

Monday, March 22, 2010

Ragam Iman..

Ari Jumaat,lepas habis kelas terus balik rumah. Masa bas lalu kt depan rumah,kebetulan hujan lebat sgt2,so malas nak turun kt situ terus je g Putrajaya Sentral,mintak hubby ambik kt sana.Lepas ambik aku,kami terus g ambik Iman kt rumah baby sitter.Pastu terus g pasar malam dan ambik kesempatan nak tgk Hot air ballon kt presint 2.Tapi ramai sgt org,so kitorng pilih utk tgk dari jambatan yg berdekatan je.Ni la aksi anak bujang aku yg tgh sonok main sana sini,maklumla baru terrer berjalan.
Masuk keta,Iman start nangis sbb nak main lagi.So,hubby suggest bawak g taman permainan dkt dgn Kids pool kt presint 9.Suka sgt2 dapat main2 kt sana.
Akhirnya, ni la muka sedih dia bila dipaksa balik oleh mama n babah sbb dah kul 7. "Dah maghrib,mana boleh main2 waktu ni.Esok kita dtg sini lagi ye..."Kata mama.

Saya menang...mcm tak caye je!!

Macam tak caye je..he3.Aku join contest kt http://khazisboutique.blogspot.com. First time join contest ni, dapat hadiah saguhati..ok la.Ni yang bersemangat nak join contest banyak2..TQ Wilda,moga bisnes makin maju dan rezeki melimpah ruah..

Thursday, March 18, 2010

Khazis boutique contest!!!

Ni first time masuk contest..he3.Terkial2 nak letak banner contest ni kt blog.Anyway, wilda ni classmate aku masa form5 dulu.Suka sgt tgk kawan2 sekolah dulu yg dah ada mcm2 bisness.Moga terus succes.

Tuesday, March 9, 2010

Cite basi,tp mencemaskan..

Peristiwa ni berlaku selepas berakhirnya birthday Iman 20 Feb yg lepas.Tetamu yg terakhir balik jam 9.30mlm iaitu adik aku yang menjadi tukang angkut sume lauk2,kuih dan cupcake yang tak habis.Lepas tu,kami laki bini mula la bersihkan rumah,susun atur perabot,vacuum dan mop lantai.Iman tido awal malam tu,mayb sbb penat sbb sepanjang hari tak tido(sibuk layan tetamu la katakan..he3).Selepas selesai bersihkan kawasan ruang tamu dan meja makan,hubby kuar g beli susu Iman,aku plak bersihkan dapur,basuh periuk belanga,Iman plak tido dlm bilik dgn pintu yg ditutup separuh.
Tgh aku asyik mengemas dapur,tetiba dgr suara Iman nangis.Ingatkan dia terjaga dan tengok dia ditinggalkan sorang2&takut,Rupanya bilik tido aku dah penuh dgn asap.Kelam kabut aku bawak Iman kuar g ruang tamu.Pastu aku masuk bilik tgk apa punca asap yg byk2 tu.Puncanya ialah lampu tido aku yg pecah sambar kain tuala yg aku jadikan penutup lampu tu(sbb nak bagi malap sikit,letak la tuala kecik).
Lampu tu dh lama retak,tp bhgn luarnya je.Aku sayang nak buang sbb lampu tu antara barang terawal yg kami beli masa mula2 pindah dulu.Aku balut dgn kain tuala kecik utk malapkan cahaya dia dan utk tutup retak pada kaca tu,so tak la luka jari chumel Iman klu dia main lampu tu(but in the 1st place,i should just throw the lamp,to keep,it is not a brilliant idea).Pada majlis bitrhday Iman,tanpa pengetahuan aku,my niece Dania dah pecahkan lampu tu pada kondisi yg lebih teruk,tp tak perasan sbb tutup dgn kain.Dan masa letak Iman dalam bilik,hubby dah perasan ada asap kuar dari lampu tu,so aku plug off the lamp.
Rupanya,elektrik yg bersaki baki tu,makan kain tu walaupun dan cabut suis dia.Aku panik xtau nak padam api tu mcm ne,aku simbah je dgn air,nasib baik padam.Amat menakutkan,aku tak dapat bayangkan klu Iman tido dan terus lemas dlm asap tu..mesti aku blame diri sendiri.Alhamdulillah,Allah masih pjgkn umo Iman.Aku yg panik dgn kejadian tu boleh duk kt ruang tamu dgn Iman sambil tgg hubby balik.Sepatutnya aku bukak sume pintu dan tingkap agar asap kuar.
Pengajarannya
  1. Buangla barang2 yg rosak,sentimental value takkan ada value klu kita kehilangan org yg kita sayang.
  2. Simpan la fire extinguisher yg kecik kt rmh.Klu kejadian mcm ni berlaku,senang nak padamkan api.Aku pun blur masa kejadian tu,xtau nak padamkan api yg disebabkan oleh elektrik dgn apa???Walaupun aku dah blaja complete course ttg fire extinguisher dan perkara yg berkaitan dgnnya,tp bila panik,sume hilang tah ke mana.
  3. Yang paling penting,jgn panik mcm aku.Mesti cpt berfikir.

Thursday, March 4, 2010

Jom Heboh!!!

Last weekend,kami ke JOM HEBOH,kami sgt BIJAK sbb pegi waktu tghari, dapat parking dlm kul 12.30.Panas sgt2 la masa tu,tp semangat nak g tgk apa ada kt sana melebihi cuaca panas tu.Disebabkan cuaca yg panas,kami terdorong membeli byk2 air.he3...ni la antara benda yg dibeli kt sana...sumenye air.. ada antaranya dah ter'minum, masa kt sana..so, tu je la yg tgl.Pastu,aku sempat sambar kasut crocs ciplak.Dah lama nak kasut patern ni,tp selalu xdapat cari.Jumpa kt Jom Heboh aritu,terus sambar.Ni kasut crocs ciplak kedua yg aku beli,walaupn tak ori,tp sgt selesa dan sgt sesuai utk jln2 jauh.Harganya RM25 je tau.
Tak sampai 1 jam kt sana,kami pun balik,tak tahan sbb cuaca panas sgt,terasa smpai ke kulit bahangnya.Alhamdullilah Iman berbudi pekerti mulia,mengawal tingkah laku aritu.Dia duk diam2 dlm stroller sepanjang kami jalan2 kt sana,tak panjat2 nak kuar mcm selalu.So,dapat membantu mengurangkan peluh yg kuar kerana mendukung dia(w/pn dah basah ketiak jln2 dlm cuaca yg panas mcm tu,pakai deoderant,tp mcm tak berkesan je...he3).So ni antara gambar kami kt Jom Heboh.walaupun panas,tp ramai sgt org kt sanaKeta impian hubby...Hummer
Dalam kul 1.30,kami gerak balik rumah.Iman yg hensem berbaju t-shirt dgn jeans akhirnya tgl pampers je.Bukan sbb cuaca yg panas,tp sbb dia tumpahkan sebotol nutrigen.Habis baju dgn suar melekit2,stroller pun kena gk.Tu la ragam anak bujang aku(anak bujang???).muka tak bersalah lepas tumpahkan nutrigen,klu dh blh cakap mesti dia bela diri "Iman panas,tgk dlm tv org curah badan dgn muka guna air utk sejukkan badan,Iman pun ikutla"he3Baju dgn suar yg basah kena nutrigen,dijemur secara tak rasmi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...