OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Monday, June 27, 2011

Soalan oh soalan...

Ada sorg student aku ni suka tanya soalan pelik2 yg kadang2 xde kaitan sgt dgn apa yg aku ajar.Antara soalan dia...
  • Masa ngajar pasal nutrient deficiency,cite pasal penyakit xerophtalmia(symtom of dry eyes).Org yg dapat sakit ni xblh kuar air mata..pastu dia tanya "Cikgu, klu tak kuar air mata,dia nangis keluar darah ke?"Soalan yg logik,tp aku xtau jawab.Janji dgn dia kan jawab next class nanti...he3.
  • Ajar pasal absorption and assimilation of digested food.Dia tanya "Cikgu,kenapa daun2 kt negara 4 musim tu,bila musim luruh dia ada kaler merah,oren dgn kuning?"Pening nak jawab,mmg xde kaitan langsung.
  • Tadi ajar pasal evaluation of eating habits.Dah habis mengajar,dia tanya "Cikgu,klu hati dah rosak, kena buat dialisis ke?"Setahu aku hati yg rosak kena buat transplan,dialisis utk buah pinggang je.
  • Masa buat experiment pasal Energy value in food,group budak ni buat experiment tak siap2.Bila aku gi kt meja dorg,tgk dorg tgh bakar gajus yg saiz ibu jari.Sblm experiment dah pesan suruh dorg gunakan gajus saiz kecik,sbb termometer tu blh sukat suhu smpi 100 je.Bila tanya "Awak nak buat pe ni?Experiment dah siap ke blm?" Dia jawab "dah siap cikgu,saje je nak try gajus saiz besar ni blh tak buat air ni mendidih"......terkedu jap cikgu ye...
So, ni la antara perangai anak2 murid aku.Mengajar ni kadang2 seronok,kadang2 stress sikit.Tak sabar nak habiskan latihan mengajar lebih kurang 5 mgg je lagi.

P/S:Masih tertanya2 aku ni sesuai jadi cikgu@tak?Masih mencari hala tuju...hu..hu...

Friday, June 24, 2011

Intai2 je dulu....


Ni gambar outdoor photoshoot kami kt Taman Tasik Perdana.Nanti aku tempek gambar lain plak ye.....

Thursday, June 9, 2011

Penatnyerrr....dia

Anak teruna aku main non-stop masa kami buat reunion kt Critterland aritu.Dia berenti kejap utk minum je,pastu dtg check mama dia dah STOP makan ke blm.....dia sendiri makan apa pun xnak.Macam2 benda aku try bagi dia makan,siap bawak masuk kt play area lagi...tp end up masuk kt mulut aku je....he3.Ni la hasilnya setelah main non-stop utk 2 jam setengah,masuk kete je terus TIDO.....

Penat sgt la tu....

Closed up sikit ye...Iman hisap jari dari umur 3bln smpi la skrg...Lampin tu plak 'sahabat karib' dia dari kecik sampai skrg,ala2 bantal busuk la.

P/S:Critterland mmg BEST...mak bapak budak pun teruja sama...he3

Wednesday, June 8, 2011

SERATA mini Reunion 2011

Lama aku menyepi...sbb byk sgt keje kena siapkan.MALAS tapi RAJIN2kan diri gak siapkan apa yg patut.Arini nak cite pasal mini reunion ex-SERATA (Sek. Raja Perempuan Ta'ayah,Ipoh) yg aku attend last week.Mini reunion ni dicadangkan dan diuruskan oleh mak buyung Dr. Jutt.Thanx Jutt dlm duk kendung perut tu sempat gak masak nasi lemak utk kami...

Reunion ni diadakan pada 4 Jun lepas kt Critterland,mmg best buat kt situ sbb anak2 sibuk main....so senangla mak2 nak bersembang dan makan secara berganti2.Bapak2 plak kejenye jaga anak.Makanan bawak sorang sikit.Aku bawak dadih,ada yg bawak lasagna(Hawa),macaroni(Raja),nasi lemak(Jutt),sandwich traffic light(sue),kek coklat(Qidot) macam2 lagi la...banyak sgt sampai lupa...he3.

Kami (actually aku) makan je,pas makan lasagna,makan nasi lemak plak,pastu sambung sandwich...makan berganti2 la sambil sembang2.Mmg best bila dapat kumpul ramai2(walaupun tak ramai mana la).Kami dah tinggalkan sekolah lebih kurang 12 thn yg lepas,ni la kali pertama buat reunion mcm ni...thanx Jutt sbb rajin organize program mcm ni.Dulu sume comel+comot,skrg dah jadi mak org...he3.Duk sibuk kendung anak sana sini....

Layan la gambar2 ni ye....gambar2 ni ehsan dari Sue dan Wilda.Aku tak tangkap gambar langsung,sibuk pot pet,sembang2 plus makan je...he3

Byk kan makanan,kt meja sebelah ada lagi...

Mencari makanan...nak makan lagi ye???

US...

Pot pet sambil jaga anak,giliran bapak2 plak makan...

Suka gambar ni...

Reunion ni Jutt buat utk kawan2 yg duk sekitar KL/Selangor je,tp ada yg dtg all tthe way dari Taiping dan Teluk Intan.Thanx Qidot&Wilda sbb sudi dtg dari jauh.Mmg enjoy sgt2.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...