OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Sunday, January 30, 2011

Tak suka SELIMUT...

Iman ni ikut perangai babah,tak suka pakai selimut.Klu dia dah lena,aku selimutkan pun dia blh tendang2 selimut tu sambil tido.Klu pakaikan stokin plak,dia blh bukak sambil tido.Pening kepala pikir nak buat mcm ne sbb dia punya kaki cepat sejuk mcm aku.Jalan penyelesaiannya ialah gambar kt bawah ni....
Kami belikan baju mcm yg dia penah pakai masa baby dulu,tutup sampai kaki.Mula2 excited tunjuk kt bahagian yg tutup kaki tu,cakap 'shoe'.Lari sana sini,main hentak2 kaki.Pastu bila nak tido,dia suruh bukak 'shoe' tu...he3,mana blh bukak.Menangis2 suruh bukak gk,akhirnya strategi kami tak berjaya...hu...hu...nasib baik beli sepasang je sbb nak try dulu.Skrg baju tu dah selamat disimpan.

Akhirnya,Iman masih tido tak pakai selimut sampai skrg...he3.Ada tips utk di kongsi???

Friday, January 28, 2011

Berus gigi

Kisah ni berlaku last weekend,masa aku jln2 kt Mid valley dgn hubby dan Iman.lepas penat pusing sana sini,last destination ialah ke Carrefour.

Pastu teringat yg berus gigi dah kembang,so gi la toiletries section nak cari berus gigi.Ada sorang mamat chinese yg duk situ promote ubat gigi sensodyne kot...dia dgn baik hati tlg aku pilih berus gigi.Dia promote berus gigi colgate extra clean,katanya ni yang terbaru pastu berus dia lebih halus dari yg biasa,blh masuk ke celah2 gigi yang sukar dicapai(lebih kurang mcm tu la ayat dia...he3).Aku pun ambik je la yang tu,tp nak jenis medium sbb aku ni jenis berus gigi kuat2,sebulan je tahan 1 berus gigi.Tapi berus gigi tu ada soft je.Aku cakap kt dia"I berus gigi kuat la,kena ambik medium.klu guna soft cepat kembang".Nak tau apa budak tu jawab"Kak,berus gigi tak payah kuat2 mcm berus lantai,gosok pelan2 saje" Stress kejap dgr dia cakap mcm tu...he3.

Anyway,xde la terasa ke apa,cuma first time org cakap mcm tu kt aku.Hubby mmg penah mengomel yg aku ni 'makan berus gigi' sbb dia tukar berus gigi 3bln sekali,aku tiap2 bulan.Layankan je la ye.

Sunday, January 23, 2011

Happy Birthday Babah....PART 2.

Ari Sabtu,hubby ajak jalan kt One Utama,ajak adik aku sekali.Best gk jln2 kt sana sbb lama tak pegi.Sorang daripada adik aku keje kt Zara,so ambik kesempatan ni gi jumpa dia sekali.Pastu gi makan2 kt KFC,shopping sikit2....pastu balik la.Penat woooo sbb OU ni besar sgt,aku mmg blh sesat kt sini.Tp aku prefer shopping kt Mid Valley lagi.Ok la,layan gambar ni ye.....

Babah nak "keretapi" dgn Iman pusing OU

Iman main entah apa nama benda ni sambil tgg mama solat.

Beria2 ambik gambar dekat escalator...he3

Me,my sist n Iman

Aku dgn 2 adik2 yg GEDIKS tp happening...he3

Mama yg SYOK bersembang,Iman yg mengantuk...cian busyuk mama!

Memang best bila dapat berkumpul sekali sekala mcm ni,walaupun rmh kitorang tak jauh mana pun(aku duk Putrajaya,adik aku duk Sg. Long,Kajang),tp masing2 sibuk dgn life masing2.Harap2 dapat gi holiday sama2 plak nanti.Tgh plan la ni....he3.

Happy Birthday Babah Iman...PART 1

Birthday hubby 21 Januari(Sabtu) lepas.Jumaat tu lepas kelas gi Mid Valley cari hadiah.Tahun ni semangat lebih sikit nak bagi hadiah kt hubby sbb dah ada 'duit sendiri'...he3,berkat bisnes online kecik-kecilan tu,alhamdulillah tak byk pun ada la pendapatan sendiri skrg ni.

Jalan2 kt Mid Valley cari hadiah sgtla penat sbb tak tau nak pilih yg mana,byk sgt kedai.So,akhirnya aku beli 2 helai t-shirt ni sbb tak tau nak pilih yg mana....beli dua2 sekali.Mmg rezeki hubby la kot sbb dia ni jarang beli baju,selalu belikan utk aku dgn Iman je.

Pastu,bila dah sampai rmg baru teringat yg terlupa beli wrapping paper,jadi kreatifkan diri dan buat paper bag guna manila kad,nak hias dah tak sempat sbb jap lagi hubby sampai rmh,nanti dia nampak plak....tak surprise.Akhirnya,ni la hasilnya.Tulisan yg tulih 'Iman sayang babah' tu Iman yg tlg tulih...he3,mama tlg pegang tgn dia.

Malam tu hubyy bawak jln2 kt JUSCO Equine,pastu blanje makan kt SOHO Seafood.Yummy...yummy..TQ babah sbb blanje makan.Esoknya kami berjalan2 lagi,nanti kita sambung cite PART 2 plak ye.

Tuesday, January 18, 2011

Khusyuknyerrr Iman tgk TV.

Iman suka tgk TV mcm aku.Ni la aksi dia klu melayan TV.Khusyuk je tau....




YEAAHHHH.....PEACE for Mama!

Keropok Durian

Susah kan nak cari keropok ni skrg?Masa kecik2 dulu suka sgt makan keropok ni,sepeket 20 sen je

Friday, January 14, 2011

Tak suka org KEDEKUT ilmu...hu..hu..

Sedikit cite pasal student life aku.Semester ni aku ambik ada satu paper Bio ni.Lecturer dia pelik sbb tak nak upload nota kt ADEC@bagi nota kt kitorang.Dia kata copy masa dia mengajar(sure tak sempat nak copy sbb ada byk gambar diagram bagai)@datang bilik dia salin nota tu(lecturer ni lelaki ye),dia tak benarkan notanya di print..which is PELIK pada aku.Mayb dia nak student usaha lebih sikit kot,selalu kena 'suap' je kan.Try cari nota semester lepas,cuma dapat notes yg ditulis dgn tulisan tangan(sgt gigih tuan punya nota ni..he3) yg tulisannya sgt kelam kabut...tak suka la...Satu perkara yg pelik tentang lecturer ni ialah dia hanya masuk utk baca slaid dan mengajar,nak klik utk tukar ke slaid yg lain pun RA dia yg buat...he3.Tapi dia malas xpe,sbb dia dah jadi lecturer,aku malas is a BIG NO ye...

Yang aku HERAN ada satu group of cha ya nun alif yg ada nota dia,sejibik cam slaid yg dia ajar tu,cantik plak siap print dlm bentuk powerpoint lagi.Aku agak yg RA tu mayb kawan@kenal dorg so bagi nota tu(ini hanya andaian je ye).Pas habis kelas aku mintak la nak pinjam notes tu utk fotostat.Tau tak apa budak tu jawab "sory ye,org yg bagi saya nota ni cakap tak blh bagi org fotokopi"...hu..hu..kedekutnya.Apa salahnya share nota tu sama2 kan???SHARING IS CARING kan...entah la orang mcm ni pun ada...

Tak nak bagi pun xpela,insyaallah aku masih blh survive....

P/s:Bukan sume cha ya nun alif mcm tu,aku ada kawan dari kaum tu yg sgt baik,tak kedekut langsung klu nak pinjam nota dia...siap bagi aku 2/3 buku rujukan yg dia dah tak gunakan,bagi free je tau...

Kalau RAJIN,tolong VOTE ye...TQ

Aku saje suka2 join contest ni,dianjurkan oleh Al-Humaira' Contemporary.Contest period from 7th-14th January 2011.
Ni la gambar yg dipertaruhkan...


Utk vote,memula LIKE kt fanpage Al-Humaira dulu ye.

http://www.facebook.com/alhumairacontemporary

Pastu LIKE kt gambar plak

http://www.facebook.com/alhumairacontemporary#!/photo.php?fbid=173922192642949&set=a.173919065976595.32221.134778679890634

TQ pada yg sudi tolong ye....

Thursday, January 13, 2011

Dutch Lady 123 berwajah BARU...

Orang sibuk krisis minyak masak,aku plak krisis susu.Dari ari Ahad aritu cari susu Iman kt Pasaraya Darussalam,dekat dgn rumah je,habis la plak.Pastu esoknya kami ke Carrefour,HABIS gak tau.Terpaksa beli susu Dutch Lady yg kecik je 350g kt kedai dekat rmh,sbb tu je yg ada.Ari Rabu gi cari kt Jusco Cheras Selatan,HABIS gak...tensen la...mana la aku nak cari susu Iman ni.Arini suruh hubby gi cari kt TESCO Shah Alam,masa lunch tadi dia pun gi la cari susu Iman.Alhamdulillah ada jugak.Tapi ada packaging baru tau,sampai hubby naik confuse betul ke ni susu Iman,siap call aku lagi tanya...he3.Ni la packaging baru tu...


P/S:senang hati mama2 yg BF sbb tak payah susah2 cari susu mcm aku.Insyaallah berazam utk fully BF my second baby nanti...entah bila la nanti tu...he3..

Tuesday, January 11, 2011

Ikan MAKAN roti...Jln2 kt taman tasik UTP

Kami balik kampung minggu lepas,rumah mak aku dekat Bandar Universiti,Seri Iskandar.Dekat sgt dgn UTP(Universiti Teknologi Petronas).Pagi Ahad tu,mak ajak gi bawak Iman tgk ikan.Sebuku roti kami bawak habis tau.Lapar betul ikan2 tu,mak kata tiap2 petang mmg ramai dtg sini bagi ikan makan.

Ni la tasik kt Universiti Teknologi Petronas,ada byk ikan.

Iman tgk ikan...byknyerrrr...

Iman mintak roti kt opah

Ready....1,2,3...

Bagi ikan makan...

Berebut2 ikan makan tau...
Best sangat dapat balik kampung,walaupun dekat je,lebih kurang 3 jam perjalanan dari KL,tp bukan selalu dapat balik..hu..hu..Lain kali nak jln2 kt dalam UTP plak,en.suami teringin nak gi tgk masjid UTP tu,dia kata cantik...he3.

Ikan MAKAN kaki...


Korang penah try fish spa mcm ni???geli sgt2 masa mula2 masukkan kaki tu...he3,aku ter'menjerit' sikit,tp dah lama2 ok la.Buat ni kt Jusco Equine,1 minit yg pertama aku duk perati ikan tu berpusu2 makan kaki hubby,takut nak masukkan kaki.Pastu,beranikan diri gak la kan sbb dah bayar.Bayarannya murah je,RM5 utk 10 minit.Try la ye....

Tuesday, January 4, 2011

I CANT LIVE without....ELECTRICITY!!!

Pagi tadi lepas semayang subuh,aku tetiba rajin gi sidai kain,basuh kain(2nd round),masak nasi(sbb nak buat nasi grg lunch nanti),basuh pinggan dan kemas rmh.Pastu dlm kul8,sambung tido balik kt sblh Iman.Terjaga kul10.30 pagi sbb panas,rupanya xde elektrik...hu..hu...

Nasib baik pepagi dah siap masak nasik,so tgl nak goreng je.Tak blh bayangkan aku nak masak nasi atas dapur..he3,mmg tak pandai.En.suami yg pandai bab2 masak nasi atas dapur ni.Pastu baju pun dah siap basuh...angin rajin aku datang BERSEBAB rupanya.Seksa la xde elektrik ni tau,nak buat susu Iman,pastu baru sedar yg thermo pot dah tak berfungsi sbb xde letrik,terpaksa masak air panas utk buat susu Iman.

Pastu,kipas tak blh bukak,PANAS.Tv dgn internet pun xblh guna...hu...hu...tu yg paling seksa.Aku ni jenis yg bgn tido je terus bukak TV.Iman pun dah jadi mcm aku,bgn pagi tadi suruh bukak TV,tp sbb xde electric,sudahnya mama tgk muka Iman...Iman tgk muka mama...he3.Mati kutu aku xtau nak buat pe,dah biasa hidup dgn adanya gadget2 mcm ni,bila xde jadi xtau nak buat pe.Alhamdulillah,dlm kul12.30 dah ada balik,cepat2 bukak TV...he3.Pastu on lappy dgn tenet,rindunyerr kt blog dan FB aku.

Bila jadi mcm ni teringat satu program kt OPRAH,dia buat segment "I Cant Live Without....".Satu keluarga tu sgt2 addicted tu gadget,dlm rmh dorg ada 5 TV(satu setiap bilik dan di ruang tamu).Makan malam selalunya di bilik masing2,ambik makanan,bawak masuk bilik.Keluarga ni gak sgt individualistik,asyik buat hal sendiri,sampaikan blh tgk rancangan TV yg sama tp dlm bilik masing2.OPRAH buat satu CHALLENGE utk dorg,suma gadget2 elektronik spt TV,playstation,handphone,radio,lappy di keluarkan dari rmh tu selama seminggu.

Mmg satu family xtau nak buat pe,tp yg bestnya dorg mula ambik tau ttg life satu sama lain,sbb xde benda lain yg blh entertain dorg kan...lebih byk bersembang2(sebelum ni,balik rmh je sume terus masuk bilik masing2),mak bapak tanya apa aktiviti anak2 kt sekolah,gi tgk anak dia punya football practice.Anak pompuan dia yg bosan sbb tak blh berSMS diajak keluar oleh ayah dia dan diajar mcm ne nak bawak kete(quality time utk ayah&anak).Kesimpulannya ,dorg makin rapat sebagai sebuah keluarga.Kemudia OPRAH offer utk lanjutkan lagi 1mgg,dorg setuju kecuali mak dia je,tp ikut majoriti la kan.Akhirnya,family ni mula bertindak sebagai 1 family,kebanyakan gadget2 yg berlebihan didermakan pada charity.

Lepas apa yg aku lalui pg tadi,aku terpikir yg kita mmg sgt2 bergantung pada gadget@barangan elektrik ni...susah jugak hidup klu xde barang mcm heater,thermo pot,washing machine,blender dan mcm2 lagi la.Klu xde internet lagi la susah....he3(utk aku la).Tp sendiri kena ingat la utk balancekan masa utk keluarga dan utk diri sendiri.

Monday, January 3, 2011

Ada BAKAT ke???

Ada bakat ke saya nak main gitar ni???hu..hu...

Sunday, January 2, 2011

Aquaria KLCC

Kami ke Aquaria KLCC ari Khamis lepas(30 Disember 2010).Tiket utk masuk ialah RM 35 utk dewasa dan RM 30 utk pelajar mcm aku...he3.Kanak2 (3 thn ke atas) RM 22 rasanya.Layan la gambar2 ni ye,actually ada byk gambar,tp penat nak upload...he3.Mmg best dan sapa yg tak penah gi sana patut pegi.
Masuk je Aquaria,kami disambut oleh ikan2 ni...

Snake-head turtle

Iman khusyuk tgk Iman

Cantik kan???

Iman&Babah

Underwater tunnel


Saturday, January 1, 2011

ME in NEW TUDUNG STYLE again!

Dah terpikat dgn tudung ni...he3,plan nak tambah collection plak lepas ni.Abaikan jerawat kt muka tu ye,fokus pada tudung je..he3.Actually nak buat entry pasal Aquaria yg dah tertangguh beberapa hari,sbb citenya panjang asyik tertangguh je.Pastu ter'jumpa' plak gambar ni dan kemudian ter'upload' dan ter'buat' entry ni...

Iman&KUCING....

Iman suka kucing,klu nampak je,biasanya dia akan kejar...ikut gi mana kucing tu pegi.Dulu dia berani2 takut,tgk dari jauh je.Skrg ni berani sampai nak pijak perut kucing tu...ganasnyerrr.Klu tanya dia "Iman bunyi cat mcm ne?" Dia jawab "eauwww".He3...comel.Ni gambar Iman ber'mesra' dgn kucing.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...