OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Monday, May 31, 2010

Jalan2 sana sini

Weekend ni mmg bz sikit,bz berjalan la.Ari jumaat tu pepagi dah kuar g kedai keta kt Bangi sbb nak repair aircond.Mana blh tahan cuaca panas2 mcm ni,aiecond keta plak rosak.Paling kesian kt Iman la,berpeluh2.Tgg leng chai tu siapkan aircond sampi 3 jam.Iman dh start meragam sbb bosan tunggu lama2.Pas keta siap lebih kurang kul 12.30,terus g Plaza Low Yatt,saja jalan2 tgk lap top n handphone.On the way balik singgah kt Brothers Bangi tgk barang keta plak.Hubby sempat la sambar CD/MP3 player dgn speaker utk keta.Pastu terus balik rmh.Makan mlm???Order Dominos je.

Mama posing dgn Iman,kt workshop pun boleh la.
Esoknya,nenek hubby datang tumpang tido kt rumah sbb anak dia(pakcik hubby) balik kg.Nenek hubby ni dah agak tua dan mmg tak sesuai utk dia tgl kt rumah sorang2 tanpa ditemani sesiapa.Pagi Sabtu lepas b/fast kitorang bawak dia jalan2 kt Alamanda.Sebelah malam g makan kt SOHO SEAFOOD, inlaws aku pun join sekali.Lepas makan jalan2 kt Warta,Bangi.On the way balik rumah,hubby saje je pusing2 kt depan masjid Putrajaya,rupanya ada org jual kain baju dan mcm2 lagi la.So,singgah la jap.Aku sambar 2 helai tudung kt sana.

Antara lauk2 santapan kami,tomyam perahu pecah tak sampi lagi...bila smpi terus kena serbu,tak sempat nak ambik gambar.

Happy je dorang ni..

Hubby,Iman and Tok
Ari Ahad plak bawak nenek hubby g Nilai,katanya nak cari tudung dgn baju raya.Baju raya??pada kita mungkin terlalu awal,tp nenek hubby ni jarang keluar orangnya.Dia kuar rumah bertujuan,utk g ambik ubat kt klinik,beli barang dapur.So, bila dia kata dah lama tak g Nilai,kitorang pun bawak la dia g sana.Suka sgtla dia beli 2jubah dah 2 tudung kt sana.Nenek hubby balik rumah dia kul 5.30 petang.Kul 6.30 ptg tu aku gerak g Sunway utk makan steamboat sbb dah janji dgn adik n causin aku nak jumpa kt sana.Cite pasal steamboat ni sambung kt entry lain plak ye...

Saturday, May 29, 2010

Aku ada 2 anak???mcm ne la ye....


keadaan rumah sebelum ketibaan Dania dan sblm Iman bgn tido


lihatla betapa berseleraknya rumah aku

Ni nak cite pengalaman aku jaga anak sedara dan Iman dalam satu hari yang sama.Nama anak sedara aku Nur Dania Adrianna,umo 2thn 6bln.Mulutnya sgt bising,suka tanya itu ini,pastu sgt suka menyanyi.Cakap je lagu apa,kebanyakannya dia blh nyanyi.Ari Sabtu tu,adik aku keje,tp baby sitter dia xdapat jaga Nia,so aku tlg jagakan.Pepagi dia dh hantar Nia kt aku,pastu terus g keje.
Pengalaman jaga 2 org budak decik yang umurnya tak jauh beza mmg agak memenatkan.Rumah bersepah 2kali ganda.Disebabkan ada 2 org budak decik,bersepahnya 2 kali ganda la.bebudak ni plak asyik berebut mainan je,w/pn dorang ni cousin,tp xkamcing sgt.So,apa yang Iman main,Nia akan nak main benda yang sama dan mcm tu la sebaliknya.Iman tak kedekut mainan dia,kt rmh baby sitter dia tak kisah share dgn budak2 lain,tp dgn cousin sendiri kedekut sgt.
pastu xtau nak layan siapa dulu especially bila dua-dua mintak perhatian,serba salah jadinya.Klu dlm situasi aku,biasanya dulukan Iman la,sbb anak sendiri,tp xla sampai abaikan yg sorg lagi tu.Tapi situasi mcm ni buat aku pikir,mampukah aku layan 2 org anak dgn adil,tanpa rasa bersalah?Kadang2 bila secara tak sengaja kita terabaikan salah seorang,rasa bersalah sgt.
Mcm ne la ye org yang dh ada 2 anak??mesti serba salah bila adik menangis pastu kakak plak nak attention masa tu gk.Sebenarnya apa yang aku risaukan adalah mcm ne nak bagi kasih sayang.Sekarang ni,Iman la jantung,dialah nyawa,dialah segalanya.Dan bila kami merancang utk menambah bilangan ahli keluarga(satu hari nanti) aku akan pastikan pada masa tu Iman dah cukup berdikari dan memahami utk menerima org baru dlm keluarga kecik kami ni.Buat masa ni biarla Iman manja puas2 dulu.
Actually,kami merancang nak menambah bilangan ahli keluarga tahun depan,tp setelah melalui pengalaman ni,aku cakap kt hubby"kita tangguh dulu la ye,thn depan dan depan lagi"he3....aku rasa mmg aku belum bersedia utk jadi mama dgn 2 anak.Tapi walau apa pun,sumenya ketentuan Allah,dan kami redha dan menerima apa saja ketentuan-Nya.

Wednesday, May 5, 2010

my spa experience.





spt yg dijanjikan,ni la serba sedikit cite pengalaman aku kt spa.sbg org yg xpnh ke spa,mmg mcm rusa msk kampung,xtau apa nk buat.memula aku smpi sana,dorg suruh tkr bj utk msk jakuzi.akak yg incharge utk keperluan aku namanya k.liza.baju yg dia bg utk tukar adalah boxer paras lutut dan bj mcm bath rope,paras lutut gk.
Pastu,dgn perasaan takut campur berani,aku msk dlm jakuzi.jakuzi ni mcm kita berendam dlm kolam air panas,tp air dia mengalir mcm air terjun,pastu ada mcm buih2.mmg best.duk dlm tu dlm 20mnt,smbil tgk tv.pastu g steam bath plak.steam bath ni mandi wap,kt dlm bilik tu mcm b'kabus,penuh dgn wap panas.steam bath dia mmg panas,duk xsmpi 5mnt,kuar jp.pastu msk balik,xsmpi 5mnt,kuar lg.he3.lps 5/6 kali kuar msk,aku give up.xnk la buat steam bath(mcm xeffektif je kan..he31).lepas tu,try sauna plak.tp xlama sbb bdn dh rasa mcm kena panggang.anyway,semasa aku buat sume ni,ada la dorg sediakn air sejuk utk aku minum.pastu k.zura tu akan dtg check aku setiap 15-20mnt nk pastikn aku selesa dn klu aku perlukn apa2.
Dh selesai sume tu,aku di beri bj baru yg kering.pastu k.zura bwk g blk utk buat scrub.utk scrub,aku pilih scrub lavender,utk relaxation.ada byk jenis scrub yg dsediakan,ada scrub kopi utk selulit,halia utk buang angin dn mcm2 lg la.excited gk time ni.spa tu mmg agak besar,bilik utk urut byk,ada blk utk sorg,ada utk couple@suami isteri.aku discrub oleh k.zura.tp memula tu masa nk baring kena bukak bj pastu meniarap,malu la masa tu.lps meniarap,dia tutup bdn kita dgn tuala.
Slps scrub lbh kurang 40mnt,k.zura suruh aku rehat,baring2 dlm 10mnt,pastu br mandi.pas mandi bersihkan bdn,tukar bj dan dia bg minum teh.lps tu aku pun blk la.anyway,pengalaman pertama dptkn treatment kt spa mmg best especially bila dpt free...he3,klu aku nk kuar duit sndr utk g spa,rasanya pk enth berapa kali.pastu mesti pk duit byk tu blh beli bj iman,toys,kasut dn mcm2 la.

Monday, May 3, 2010

Menang voucher spa bernilai RM138


Aku menang voucher utk buat rawatan kt spa,sonoknyerrr.Nak tau nape sonok sgt??Sbb aku mmg tak penah jejak kaki kt spa(atau dgn kata lain xpenah manjakan diri kt spa),buat facial pun xpenah.Last month,aku masuk give away contest kt majalah Pa&Ma.Dia akan bagi 8 pemenang bertuah voucher spa bernilai RM138.Tak sangka plak aku antara yang terpilih.Sebenarnya,aku sendiri pun xtau nak buat rawatan pe..he3.
  1. Manicure&pedicure??seganla plak,kuku ni xpenah di rapi,setakat potong kuku bila dah panjang je.
  2. Lulur??penah buat sendiri.Guna lulur beli kt MYDIN,jenama puteri binari rasanya.
  3. Mandi sauna dgn mandi wap??belum penah buat.Sgt teruja utk try yang ni.
  4. Urutan badan??Berurut masa lepas bersalin tu je la..he3.Pastu kadang2 g urut kaki dgn hubby kt downtown.
Ni la spa yang bakal aku pegi,namanya Spa D'Aura dan spa ni dikatakan spa yang terbesar kt Malaysia.Klik sini utk menjenguk ke spa tu.
So,hoping that i will have a wonderful time relaxing at the spa.Nanti aku update cite g spa plak ye.
P/S:Cakap kt hubby,"Bila ayg balik dari spa nanti mesti bau wangi je tau(selama ni busuk ke??he3).Pastu abg mesti teruja sbb ayg dah cantik(selama ni tak cantik ke??)..he3"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...