OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Wednesday, November 24, 2010

Restroom advertising.

Restroom advertising@senang cite iklan kt toilet.Korang penah tgk tak dorg letak papan iklan kt pintu toilet?So,masa buat 'keje' blh la baca iklan2 tu.

Aku 1st time tgk masa g toilet kt Jusco Equine smlm,rasa pelik tp org yg come out with the idea is brilliant.Sebab masa kita duk kt toilet tu,mmg xtau nak buat pe,so fokus baca iklan tu je la...he3. Indoor Advertising Media Sdn. Bhd(IAM) adalah antara company yg buat iklan2 mcm ni(tau pun sbb tgk kt toilet smlm).Kt bawah ni antara kelebihan Restroom add.Aku copy dari IAM website.

Ada sapa yg berminat nak letak add kt toilet/restroom???he3.

What are the benefits?

In advertising world, there are many form of advertising such as newspaper, magazine, TV, radio, billboard, mobile and etc. However, using one form of media is never really recommended by advertising agencies or other expert in advertising field. With Indoor advertising, the bonus to it is:-

Low Cost –Comparing to other media, IAM Restroom advertising is at the lowest cost comparing to other media in many ways. With as low as RM50/Ads, everyone can advertise efficiently. In our estimate, Cost/OTC = RM0.02, Cost/Estimate view = RM0.03 and Cost/Minute view = RM0.01.

High Traffic - According to IPBF, average visit to the restroom for each person is up to 8 times per day. For certain venue such as club and pub, average visit each person can go up to 3 times per day. With any budget, restroom advertising can reach the highest traffic compare to other type of media.

Target your Audience and save money – Targeting the wrong audience for your advertisement is a waste to your company. Indoor advertising media allows advertiser to effectively penetrate into their target audience. IAM Restroom advertising allows effective targeting by age, gender, income-level and lifestyle which most of the traditional media could not accomplish this. This media could also reach the untapped demographic especially those with active lifestyle and are difficult to be targeted by traditional advertising media.

Difficult to ignore – All the ads are strategically place where it is virtually impossible to ignore. There is no remote control, no flipping pages and nowhere else to look. Not to forget, it’s actually a liability to turn around in the washroom. IAM Restroom advertising delivers audiences missed by broadcast and print

Relieves an otherwise boring situation - People tend to find something to read in a boring situation and there is nothing else to look at but at your beautiful ads. This will make them to remember longer about you ads. Your target audience will read, enjoy, and even welcome your advertising.

Captive audience – Think for a second, how long is your visit in the washroom each time? Studies shows on average person spend about 1 to 4 minutes in the washroom. IAM Restroom advertising could capture their attention far longer than any other advertising media and there will be no distraction and interruption during the period.

High recall rate – Since viewer have undivided attention at extended period of time in the washroom and other indirect factor, our ads will be remembered for days even weeks especially if they go to washroom several times. According to survey by Barbour & Monroe, 88% of viewer recalled at least four selling points in the restroom advertising ads. This makes indoor advertising the highest recall rate compared to any other advertising media.

Strong impression Not only IAM Restroom advertising has a high recall rate but also strong impression towards the advertisement. One study conducted by Rice University showed that public restroom users who viewed restroom advertising had, on average, a 40% stronger impression of the ad in the restroom compared with ads from other media.

It’s new and old at the same time - Using new and innovative products that are the ways you separate yourself form the competition, a key differentiation. With indoor billboard advertising you can get creative and create a one of a kind message moment. On top of that, this media is old and at the same time is new to Malaysia. Not many ads can be seen in the restroom in Malaysia and people are constantly looking for something new that’s attractive to them.

Less competition – There are only few ads you share in IAM Restroom advertising board compare to the clutter in newspaper and magazines. Other advertising media such as outdoor billboard or mobile ads are diluted with other board, traffic and telephone.

Tuesday, November 23, 2010

Baby&Toys Contest


Join contest ni plak.KLIK SINI utk join.

Nama Baby: Iman Ar-Rayyan Bin Hairulanuar
Tarikh Lahir: 19 Feb 2009
Aku nak TAG
  1. Ibu Imaan09
  2. Hawa
  3. Shira

Macam gegurl???

Ramai sgt yg tegur muka Iman mcm gegurl,pening pikir nak buat mcm ne sbb ramai kata rambut dia yg buat dia nampak mcm girl.Bila g mana2.selalu org tanya "perempuan ye Kak?"...aku jawab "lelaki la dik"

Penah sekali, ada sales girl tu bila dia tau Iman ni BOY,terus cakap "ni mesti asalnya nak jadi perempuan tp tak jadi kot"....boleh plak mcm tu kan.

Tapi Iman mmg ikut muka aku masa kecik,mayb sbb tu org kata mcm gegurl,pastu bulu mata dia panjang,lentik mcm hubby.
Ni gambar aku masa kecik...sama tak dgn Iman?

Aku ingat nk gunting rambut dia,sbb dah panjang.Ada cadangan style potongan yg menampakkan ke'macho'an Iman???he3.Rambut Iman lurus dan jatuh ke bawah,nak buat pacak2 pun tak boleh,pastu rambut dia sgtla nipis dan halus.Sbb tu hubby tak bagi potong rambut dia.Korang ada ke pengalaman mcm ni???

Monday, November 22, 2010

COPY entry org lain utk masuk CONTEST???

Cian Mama Zharfan...mengamuk sakan dia bila org copy paste entry dia, pastu guna utk masuk contest.Yang aku pelik tu org yg copy tu guna utk masuk contest yg sama dgn yg Mama zharfan join...takkan la tak terpikir organizer tu akan rasa heran sbb ada 2 entry yg sama tp dari 2 contestant yg berbeza....

Anyway,kes ni dah selesai.Hamba Allah yang terlibat dah pun mintak maap secara terbuka dari Mama Zharfan.Tapi biarla perkara ni jadi peringatan utk aku dan utk kita semua.Betul kata Mama Zharfan, dunia blog ni kecik je.Jgn la suka2 nak copy paste entry org lain.Sebaik2nya mintak la kebenaran dari tuan punya blog dulu.

OK la,ni link ke entry Mama Zharfan pada sesapa yg berminat nak tau pasal KES ni.KLIK SINI ye.

Friday, November 19, 2010

Style TIDO terbaru.


Tgk kaki saya...he3.Sekarang ni tido@tgk TV suka silang kaki mcm tu.Iman dah 1thn 9bln.Cepat je masa berlalu kan.....

MAKAN TIME with BABAH.

Just nak share pic Iman makan dgn babah.



Thursday, November 18, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha....

Tahun ni raya kt rmh PIL kt Pandan Indah...tak rasa mcm raya la,mayb sbb cuti 1 hari je kan.Pagi raya,kami ke Tanjung Karang melawat Tokwan hubby yang sakit.Pastu on the way balik,kami singgah ke rmh nenek hubby di Kepong dan rmh Tok di Ampang.Lepas maghrib tu,kami bergerak balik ke teratak kami kt Putrajaya...he3.Tu je la cite raya tahun ni.

Kt bawah ni gambar kami di Tanjung Karang..Tema baju raya tahun ni JUBAH HITAM...he3.






Monday, November 15, 2010

Birthday Lucky Draw 13-16 NOV 2010


JOIN Lucky Draw ni.KLIK SINI utk JOIN.

Friday, November 12, 2010

Upin&Ipin difitnah???

Pelik la ye manusia yang tak blh tgk kejayaan org lain,pastu asyik nak cari kesalahan org je.Tak baik la mcm ni.Aku mmg minat katun Upin&Ipin ni.Bila baca pasal fitnah yang tersebar pasal Upin&Ipin ni rasa cam tak best plak.Nape la org suka buat penilaian ikut suka hati je,pastu kuarkan kenyataan tanpa sokongan fakta yang kukuh...

Nampak sgt tuduhan tu tak berasas.Ada ke patut huruf U pada pemulaan nama UPIN dikaitkan dgn USA dan I pada nama IPIN dikaitkan dgn ISRAEL???Habis tu mcm ne dgn perkataan lain yang bermula dgn huruf U dan I???Entahla...mcm2 kan perangai manusia ni.

E-mail pasal fitnah ni,aku xde.Tapi baca pasal ni kt Blog Les' Copaque.Sila KLIK SINI utk artikel penuh.

Dah daftarkan bisnes online anda???

Minggu ni aku agak sibuk,poskan baju2 customer(tak byk mana pun..he3) dan masih mencari2 courier yg paling BEST utk service penghantaran ni..selain Pos Malaysia.Sebagai org baru dlm bisnes kecik ni,banyak yg aku kena blaja.

Anyway,nak cite pasal topik di atas.Pada kawan2 yg buat bisnes online ni,sudahkan anda mendaftarkan bisnes anda di SSM(Suruhanjaya Syarikat Malaysia)?Aku BELUM lagik...he3.Pagi ni sibuk meng'GOOGLE' sana sini pasal pendaftaran perniagaan,setelah penat dan tak dapat jawapan yg diingini,akhirnya call SSM...he3(sepatutya dari awal lagi terus call je).

Sangatla puas hati dgn jawapan yg diberi.Kata pegaawai yg bertugas,bisnes online mesti didaftarkan.Proses pendaftaran sgt la mudah,blh g kaunter@buat online.Tp dia suggest suruh g kounter sbb online registration xde nombor apatah...aku xingat(sorry).Klu daftar kt kaunter,blh siap on the spot.Bayar RM 70 je,kira murah la kan.Kt Putrajaya ni,blh g kaunter kt KPDNHEP,utk perdaftaran perniagaan setiap Isnin dan Selasa.Ni website SSM ye pada sapa2 yg berminat nak daftar perniagaan.KLIK SINI

Ok ni je nak share arini.Have a nice day!

Thursday, November 11, 2010

Iman's 'artwork'

Iman sgt suka main lekat2 sticker,tp ni la first time dia buat "kerja" sendiri.Biasanya aku tlg tanggalkan sticker tu,pastu bagi kat dia,dia pun lekat kt mana yg dia suka.Just nak share gambar2 ni....

Lekat sticker sambil tgk TV


Mama suruh lekat kt kertas la,bukan kt carpet.


Carpet yg ber'stickers'


Akhirnya...ni la hasilnya.

Aku rasa main lekat2 stickers ni aktiviti yg baik utk toddlers and kids.Selain dapat meningkatkan koordinasi saraf motor (sbb byk guna tgn&jari) dorg mmg enjoy buat benda ni.Lagipun sticker ni murah je,blh beli byk2...he3.Aku mula ajar Iman main lekat sticker ni inspired dari kawan aku Puan Suraya(Lunatots) dan Puan Farah(SaraKids) yg rajin buat aktiviti mcm ni dgn anak2 diorg.So,sapa yg blm try,cubalah.Your kids will definitely enjoy it.Memula mmg agak susah utk dorg lekatkan stickers tu pada kertas,but they learn very fast.Kejap je dorg dah pandai buat sume tu.So,TRY la ye....

Tuesday, November 9, 2010

Happy 3rd anniversary to US....

Entry ni special bersempena wedding anniversary kami yang ke-3.Alhamdulillah,Allah panjangkan umur kami untuk bersama2 hingga la ke hari ini dan doa kami moga hubungan ni kekal hingga ke SYURGA...Insyaallah.

Tempoh perkenalan kami agak lama,lebih kurang 3 tahun.Banyak gak dugaan masa bercintan cintun ni.Biarla jadi kenangan terindah utk aku je.Tapi yg aku nak share ialah masa kami kenal hubby hanya pakai moto je.So ke hulu ke hilir naik moto.Aku takkan lupa pengalaman berenti kt bawah jambatan bila hujan,tayar pancit,basah kuyup kena hujan pastu patah balik rumah,tak jadi kuar dating sbb basah kena hujan...he3.Penah gak hubby tolak moto masa balik keje sbb minyak habis dan xde stesyen minyak kt kawasan tu.Sume tu kami akan ingat sampai bila2.Alhamdulillah,FIL belikan hubby keta wira 2nd hand lebih kurang setahun sblm kami kawin.Keta ni la yg berkhidmat utk kami sehingga hari ni.

Kemudiannya, pada birthday aku yg ke-24 keluarga hubby datang merisik,hantar cincin tanda je.Lebih kurang setahun selepas tu,bertarikh 10 November 2007 aku telah bertukar status menjadi isteri kepada Hairulanuar Kamarudin.Kami berkahwin masa hubby baru setahun bekerja,majlis kami sgt sederhana tapi meriah.Kenduri hanya dibuat sebelah pihak perempuan sahaja,so kawan2 hubby pun sume dtg ke kampung aku utk attend the wedding.Gambar2 kawin sgtla sederhana,takde outdoor fotoshoot,gambar mcm org dulu2,kt dlm rumah je...he3.Tapi aku ttp suka tgk gambar tu berulang2 bebila free.Aku cakap kt hubby,insyaallah klu murah rezeki aku teringin nak buat outdoor fotoshoot pakai baju pengantin pada anniversary yg akan datang,entah tahun bila insyaallah satu hari akan jadi kenyataan sbb aku tau hubby akan berusaha utk merealisasikannya.Utk pengetahuan sume,aku bertunang tak sampai 1jam.Pagi sblm akad nikah,aku bertunang kul 10.30pg dan lebih kurang kul 11 pg kami selamat diijabkabulkan.6 bulan selepas tu,aku disahkan mengandung.Happy tapi pada masa yg sama agak risau sbb aku masih di tahun ke-2 pengajian dan hubby sorang je yg bekerja.Tapi,alhamdulillah Allah permudahkan segalanya utk kami.

Buat abg,ayang tau abg berkorban banyak perkara utk ayg dan Iman.Keta idaman abang menjadi sekadar impian sbb pikirkan ayg yg belajar,abang impikan kamera DSLR mcm yg org pakai skrg ni,tp terpaksa dipendamkan sbb ianya diluar kemampuan kita,klu ada duit pun abg kata baik beli barang Iman.Ayang tak mampu nak hadiahkan apa2 melainkan janji utk menjadi isteri yang terbaik,mama yg terbaik utk anak2 abg...insyaallah.

Sunday, November 7, 2010

Jalan2 ke I-City

Ari Jumaat,kul 8.30 kami gerak ke I-City.Tak penah sampai sana,so melilau gak la cari jalan,tp tak sesat....alhamdulillah.Jem teruk masa kt simpang nak kuar highway ke I-City.Pastu sebijik keta kena bayar RM 10 utk masuk ke sini.First time jejakkan kaki ke I-City ni nampak byk lampu berbagai2 bentuk,pastu cari la apa yg specialnya I-City ni,xde pa pe selain lampu2...he3.Tapi mmg ramai giler org kt sana.So,layan la gambar2 kami kt sana ye.

Friday, November 5, 2010

J Card Day,Jusco Cheras Selatan.

Semalam,lepas hubby balik keje,tercapai gk la hasrat nak g J Card day.Ramai gak org shopping,sampai penuh2 trolley,takut aku tgk.Kami hanya beli 2 benda je kt sana,xde keperluan utk berbelanja byk2,walaupun murah2 sumenye.

Setelah setengah jam mengorek2 apa yg patut,dapat la sepasang baju Iman.Dua2 ada 70%, so total cost utk sepasang baju hanya RM 32 sahaja.Sangat puas hati.Pastu hubby beli pembersih udara@air purification,Harga asal RM 168,selepas 70% diskaun tgl RM 50.40 sahaja.Tu je la 'tangkapan' kami kt sana.

Gambar ihsan Mr.Google

Masa aku serbu baju2 kt Jusco,hubby bawak Iman main2 kt tempat game.So tgk je la gambar2 ni ye
Angkasawan kecik kuar dari capsule...he3

Sapa yg main sebenarnya ni???he3

Thursday, November 4, 2010

Entry suka2...

Sangat la MALAS nak update blog,beberapa hari ni bz meng'upload' gambar stok baju2 yang baru.Kepada kawan2 yg nak window shopping,blh la jenguk ke sini ye. Mana yang berkenan blh la order.

Arini ada J Card member day utk JUSCO Cheras selatan,yg dkt dgn Balakong tu.So,sapa2 yg free,blh la serbu ye.Aku mcm nak pegi,tp En.Somi keje.so tgk la ptg ni mcm ne.

Dan mgg depan adalah annivesary kami yg ke-3,cepat je masa berlalu.Hadiah utk En.Somi pun belum beli,xtau nak beli apa.Selalu klu kuar pun mesti dgn dia,mcm ne la nak buat suprise.Nanti la aku buat spesel entry pasal annivesary ni OK.

Monday, November 1, 2010

Cite SERAM....

Cite seram yg melibatkan Iman buat pertama kalinya...Ini la kisahnya ye.

Smlm,lepas maghrib kami kuar jln2 kt JUSCO Equine,makan2.Dalam kul9.30 mlm kami sampai rmh.Lepas parking,hubby kemas2 keta,aku plak ngejar Iman yg jln2 kt kawasan belakang keta.Dia pegang tupperware kecik isi biskut.Tetiba dia hulurkan biskut tu ke arah depan sambil cakap "nah". Aku kt blkg Iman masa tu,tgk arah Iman hulurkan biskut tu xde sapa2.Pastu dia angkat tgn mcm nak bagi tupperware tu kt seseorang,then cakap "acih".Seram gak masa tu,tp terus ajak dia balik.Pastu dia lambai tgn dia ke arah tadi sambil cakap "ini(sini)",2@3 kali gak la mcm ajak org ikut dia.Masa tu mmg dah meremang je rasanya.Cepat2 ajak hubby naik atas.

Masa dpn pintu rmh,suruh hubby baca apa2 sblm masuk.Dia tanya kenapa,aku cakap nanti la aku cite,buat je apa yg aku suruh.Pastu,bila dah masuk rmh,baru aku berani cite kt hubby,cpt2 dia suruh mandikan Iman,takut ada benda ikut dia balik plak.Tp,alhamdulillah Iman tak meragam@mengigau.

So,korang ada pengalaman mcm ni?Ni first time la utk aku,sejak Iman dah pandai cakap sikit2,so blh paham la kan.Aku memula pikir ni IMAGINARY FRIEND dia ke?Sbb mmg ada teori yg mengatakan budak2 besar ni akan create dorg punya IMAGINARY FRIEND,tp rasanya terlalu awal utk Iman sbb dia blm 2thn pun.Entahla,mmg agak menakutkan utk aku,walaupun aku yakin yg benda2 ghaib ni wujud dan Allah tu lebih berkuasa dari segala2nya.Apa yg berlaku semua adalah dgn kehendakNya.

Wallahualam.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...