OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Monday, October 31, 2011

Moody MONDAY...

Takde mood,smlm xleh tido smpi kul4 pg.Iman plak kul 3 pg baru tido sbb teman babah dia ngadap lappy buat keje.Skrg kul 1.30 ptg,tp still belum masak utk lunch...hu..hu..Iman kata dia nak makan mee goreng je,so jp lagi mama buat ye...

Ni pic Iman khusyuk baca buku....layan ye....

Thursday, October 27, 2011

Iman&jubah...

Ni gambar2 masa PIL buat doa selamat masuk rumah baru...tengok la anak teruna aku dgn jubahnye...Lasak kemain...he3

Tuesday, October 25, 2011

Oink...oink...froggie...

Beberapa hari lepas baca blog MyKhalish pasal bantal busuk katak...dan kami ada persamaan iaitu bantal busuk aku pun katak gak...he3,umurnya dah nak masuk 5 tahun,kekerapan dibasuh ialah 2-3 kali dlm masa 5 tahun ye...tu pun sbb En.Suami curi2 letak dlm washing machine...he3.

Bantal ni bentuk katak,hubby belikan masa zaman cintan cintun dulu.Masa tu gi Jusco,nampak bantal tu display.Sebab dah berkenan,gi la tanya kt promoter tu kt ne nak cari bantal katak tu,cari punya cari,bantal tu dah habis,tgl display je.Sbb nak jugak,ambik yg display tu pun takpe...he3.Janji dapat kan???

Sejak tu,bantal tu la jadi teman tido.Angkut gi sana sini.Pas kawin,gi honeymoon kt Penang pun bawak gk..he3.Dah la masa pegi tu dgn family in law sekali,buat xtau je la angkut bantal tu.Bantal tu mmg dijaga penuh kasih sayang..he3,klu koyak dgn rajinnya aku akan jahit balik elok2.Nasib baik masa gi spital nak bersalinkan Iman tak bawak bantal tu sekali.

Iman pun mmg dah paham,klu mama dia nak tido mesti ada bantal tu.Klu aku terlupa,dia yg akan tanya "Mana frog mama?".Klu tertinggal kt sofa,mintak tlg Iman ambikkan,dia pegang dgn hujung jari je...nampak sgt dia geli kan???he3.Tapi demi mama tersayang,tolong ambik gk.
Ni la bantal busuk kesayangan aku...kaler pun dah tak hijau,mcm nak hitam....he3.

P/S:Nasib baik Iman xde bantal busuk...

Monday, October 24, 2011

Mat BUNGA???


Dapat pic ni dari kamera SIL.Ni hasil 'kerja' Mak Ngah Iman la ni...he3

Friday, October 21, 2011

Iman@2 years 8 month..

Dah besar anak teruna aku kan???Cepat betul masa berlalu...6 bulan lagi Iman akan jadi 'abang'.
Iman skrg dah pandai mcm2...
  • blh baca A,B,C sampai Z...tp kadang2 2/3 huruf missing...he3
  • blh kira one to ten,satu smpi sepuluh...
  • sgt suka menyanyi...byk lagu2 kt baby tv dia dah hafal,walaupun sebutan tu tak betul sgt.
  • suka tanya itu ini...."mama nape itu?nape ini?nape dia nangis?nape dia sleep?" mcm2 la soalan dia,kadang2 sampai tak terjawab.
  • suka tiru/ikut ayat2 iklan & nyanyi lagu2 iklan...
  • pandai ambik hati mama&babah...klu kena marah cepat2 dtg peluk sambil cakap "sayang mama/babah"
  • tak suke kemas toys...hu..hu...ni yg selalu buat mama tension.
  • masih hisap jari...
  • dah pandai dodoikan elmo dgn upin...blh la tlg mama tidokan baby nanti ye!
  • dah kenal shapes...triangle,square,circle...
  • sgt attached dgn aku...asyik nak mama je.
  • sgt responsive klu tgk baby tv@disney junior.Dia suka ikut movement katun tu dan suka jawab 'YES' or 'NO'.
  • setiap kali nak mandi mesti nak bawak toys/car mandi sekali.Pastu berendam sampai stgh jam pun belum tentu nak keluar.Dalam bilik air berlambak2 toys dia...he3.
  • dah pandai pilih baju sendiri....
Tu je utk entry kali ni...Moga Iman jadi anak yg soleh,hamba Allah yg taat dan abg yg baik.Aminnnn.....

Thursday, October 20, 2011

BBQ nite.

Ni cite yg dah basi...he3.Tapi nak share gak kt sini.Malam konvo tu,kami adik beradik decided nak buat BBQ,saje je nak celebrate.Mak dgn abah balik petang tu jugak sbb abah kena gi Kedah esoknya.
Disebabkan perancangan jangka masa pendek,tak sempat nak marinate apa2,kami cari ayam yg dah siap marinated kt Tesco je.Pastu ambik kuah dia byk2.....beli extra udang,ikan dgn hot dog, letak dlm tu,marinated sekali dgn ayam2...he3...senang kan???Pastu masak je nasi 1 periuk,utk makan dgn lauk2 yg dipanggang nanti.
Malam tu,lepas maghrib kami start siapkan bara utk BBQ,berpeluh2 la kaum lelaki kena siapkan bara tu.Tapi bila dah siap,dah panggang semua lauk2 tu,mmg marvelous...sedapnya makan masa panas2...
Layan la gambar2 ni ye....

Kipas ye,jgn tak kipas...

Ni la hasilnya....

Tak byk gambar sbb semuanya sibuk isi perut masing2,tp mmg BEST!Lain kali kita buat lagi ye adik2ku...

Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday....

Tuesday, October 11, 2011

My BIG day(8 Oct 2011)


Alhamdulillah,setelah penat attend kelas dan buat assgment bertahun2...akhirnya aku GRAD jugak.Hari Sabtu tu,pepagi lagi aku dah bangun,kul 5.30 pagi.Gigih gerak semua org suruh bangun mandi+siap2.Dalam kul 6.45 pagi kami gerak ke UM.Sampai sana kul 7.10 pagi.Terus gi bangunan peperiksaan utk pakai rope+mortal.Pastu kul 7.30 pagi berkumpul kt aras 1.Sempat la berposing sebelum masuk dewan...he3.



Lepas selesai majlis kt dalam dewan,sempat la jaln2 kt gerai konvo.Lupa plak,kuar je dewan hubby dah tunggu dgn sejambak bunga....suke3x.Cite pasal bunga ni plak,pepagi masa nak kuar gi UM tu,aku ada nampak benda dlm plastik kt dlm bonet kete,bukan benda yg biasa ada kt dlm bonet tu.Tanya kt hubby"apa tu?".Dia cakap "xde pa pe la,barang abg je".So,buat xtau je la.Rupanya benda tu adalah bunga yg hubby beli kt Petaling street sehari sblmnya...he3.Rasa mcm sweet sgt.Klu nak tau hubby aku ni bukan jenis yg romantik sgt,nak bagi suprise....bunga mmg tak penah la dapat sejambak besar mcm tu.But he make an effort for my big day....TQ sayang!Love u so much.

Layan la gambar2 yg sempat ambik masa konvo tu...


Yeaahhhh.....

Monday, October 10, 2011

:)

Full story nanti ye.....

Friday, October 7, 2011

TOMORROW(8 OCT)...is my BIG day!!!

Sangat excited utk konvo esok.

1. Rope dah hantar dry cleaning,petang ni ambik.(kes malas nak iron sendiri la ni).
2. Studio photo.....still blm finalize lagi.Tgg Mr.Banker a.k.a En.Suami bagi persetujuan.
3. Baju kebaya dah siap...tp risau takut tersekat kt perut sbb baby dah makin besar.Tempah masa lepas raya hari tu.Masa tu perut comel je...
4. Smlm berjaya dapatkan satin shawl kaler maroon utk pakai konvo esok..suke3x.
5. Heels belum kilat2 kan lagi,pakai kasut yang beli masa buat praktikal dulu je.
6. Safety pin belum beli lagi...nak pin sana sini,especially mortar,takut jatuh plak masa tunduk ambik skroll nanti.
7. Smart kad,invitation card & name slip dah masuk bag.

Tu je kot checklist utk konvo esok.Kali ni konvo dgn baby dlm perut ni...naik pentas berdua la...he3.

Wednesday, October 5, 2011

Aksi bapak&anak...

Tembak dia!

Pose!

Lama tak update blog,ni saje je nak share aktiviti bapak dgn anak di malam hari....mamanya tukang ambik gambo je.Layan je la ye.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...