OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Wednesday, April 27, 2011

Mood EXAM.

Masih dlm MOOD EXAM.....mgg yg sgt hectic,penuh dugaan....hu..hu...

Minggu ni mgg pertama exam,aku ada 4 paper tu.....Daripada 4 paper tu,3 paper yg agak susah dan buat aku ketaq...Inorg. chem III,physical chem III dgn Plant Physio.

Isnin,pas habis first paper...balik rmh demam teruk.Alhamdulillah,esoknya dah makin OK.Wahai demam, pergilah jauh2 ye...

Sangat gementar tgg ari Jumaat...lepas tu LEGA sikit...paper yg diGERUNI dah settle....KETAQ LUTUT tgg result plak....he3.

Tu je utk hari ni...wish me LUCK ye!

Friday, April 22, 2011

LONE RANGER....

Arini pepagi dah bagun,siap2 terus kuar dgn hubby sbb nak bawak Iman gi klinik.Dah 2 hari dia demam dan sepanjang mlm smlm panas gk badan dia.Hubby tak blh cuti,so dia drop aku dgn Iman kt klinik,pastu terus gi keje.Ni la first time aku bawak Iman gi klinik sorang2,sblm ni klu gi sorang2 pun sekali dua je,tu pun masa check up peknen dulu.Mmg dlm hati tawakal je la kan,nak bawak Iman yg tgh demam &meragam,nak kena handle sorang2 plak tu.Pastu mengangkut barang2 dia lagi...susu,choo choo train dia,pampers, baju, botol air bagai....

Budak tecit yg tgh cari babah dia.

Masa memula sampai klinik dia dah start nangis sbb babah dia tak ikut sama....siap suruh kuar cari babah dia.Entah berapa puluh kali bgtau dia yg "babah work",tp asyik merengek je nak babah dia.Bila dia dah settle down, dah ok sikit start melasak plak....lari sana sini, tawaf klinik tu.Mana nak kejar dia,nak tgk no giliran lagi...hu..hu...haru gak la.Pastu,masa ambik darah nangis punya la kuat,dah besar...dah pandai takut la tu.Dulu masa baby,cool je.Ambik darah tak nangis,kena cucuk pun tak nangis.Skrg masuk bilik doktor je dah nangis...he3.Disebabkan kami dtg awal,kul 8.40 pagi dah settle sume.Dan cabaran yg terbesar utk aku ialah nak jalan kaki balik rumah dgn Iman.Kena lalu jalan besar,tu yg risau sikit.


Duk main kasut masa tunggu giliran.

Dulu hubby keje Putrajaya,so dia blh la dtg ambik kami kt klinik pastu masuk opis balik.Skrg hubby keje KL,so mmg xdpt la nak ambik.Klinik tu dgn rumah tak jauh mana, lebih kurang 10 minit je klu jln kaki.Alhamdulillah,dlm lelah mendukung Iman sepanjang jalan tu,kami selamat sampai rumah.Pastu terus msg hubby bgtau yg kami dah sampai,takut dia risau plak nanti.

So, tu la cite aku utk pagi ni.Pengajarannya ialah cepat2 ambik lesen keta ye,susah sebenarnya klu xde lesen ni.Mak pun dah bising suruh ambik lesen,senang nak gi ngajar nanti...kata dia la.Pastu siap cakap nak belikan kete utk aku...suke3x...hadiah konvo ke mak@nak bagi semangat kt org penakut mcm aku ni utk ambik lesen???he3.

Thursday, April 21, 2011

Latihan Mengajar 2011

Lama aku menyepi kan???Sebab byk sgt perkara yg nak diselesaikan.Alhamdulillah,arini kepala dah tak serabut sgt,lab report dah hantar,sume assgment dah siap....so harapnya blh fokus pada exam next week.

Ni nak cite pasal Latihan Mengajar(LM) yg aku kena buat sebaik saje habis exam nanti.Mula 16 Mei,habis 29 Julai...lebih kurang 10 mgg.Aku dapat buat LM kt Sek Men Aminuddin Baki,sekolah berprestasi tinggi tu...agak takut sbb tak tau nak expect apa.Cuma harapnya klu dapat sekolah yg baik,class control lebih baik dan student lebih cooperate la bila kita mengajar nanti.Harapnya tak perlu menjerit2 utk dapatkan perhatian pelajar@ketuk2 pembaris kt meja nak suruh diorg diam.
Batch yg buat LM kali ni kecik je, Dr.Yatimah kata last year student ramai (130++) sekolah pun dorg tak dpt nak pilih sgt sbb libatkan lebih kurang 60 sekolah sekitar KL/Selangor.Tahun ni kami bernasib baik disebabkan kuantiti yg sedikit,kami berpeluang ke sekolah2 yg baik prestasinya.Tahun ni hanya 25 sekolah je yg terlibat.Ada yg dapat Sek Men Sains Alam Shah(pakai cantik2 ye Sal,Mira...student sume lelaki...he3),St John,SMK Seri Permaisuri...byk lagi la.Lupa plak...Lecturer yg jadi penyelia aku ialah Pror. Dr. Nik Azis Nik Pa(mcm korang kenal je kan..he3).
Ari Selasa lepas kena attend Bengkel utk Latihan Mengajar kt UM.Sonok gak kumpul ramai2 macam ni,lepas habis bengkel,semangat nak gi LM lebih2 plak compare dgn semangat nak exam...he3.Moga dipermudahkan segala urusan kami...Insyaallah.

Thursday, April 14, 2011

Rajinnyerr Iman...

Cuba teka tgn sapa ni???



Tgn budak tecit yg dah pandai tolong picit kepala babah.

Sedap dia picit...ada rasa tau.

IMAN@AMAN????

Iman suka bahasakan diri dia Aman,aku pun xtau nape.Jenuh kami betulkan,bagitau nama dia Iman bukan Aman.Tapi bila tgk gambar sendiri dia akan tunjuk dan cakap 'Aman'...he3

P/S:Alhamdulillah,aku dah makin sihat.Tinggal selesema je,syukur tak jangkit kat Iman.

Monday, April 11, 2011

SAKITTTT!!!!!

Aku masih dlm mood kurang sihat.Last week,demam 2hari,pastu start loya2 smpi la skrg.Dah buat pregnancy test,tp negatif...mayb pembawakan demam yg tak berapa baik lagi kot.

Smlm start selesema plak...meleleh je 'cecair hidung' ni.Harapnya aku cepat sihat dan sakit2 ni tak berjangkit dgn sesiapa.

BYE!

Wednesday, April 6, 2011

Bila Iman berzikir...layan je la ye...



P/S: Suara tak sinchronise dgn gambar,hp problem sikit.

Monday, April 4, 2011

TATEH Playgroup for Lil Learners (2 April 2011)

Ari Sabtu lepas,kami ke SARAKIDS utk attend TATEH Playgroup yg pertama. Ex-classmate aku,Teacher Munira yg handle playgroup ni.Introduction class ni berlangsung lebih kurang sejam setgh.Aku saje register Iman sbb nak bagi dia blaja bersosial,main sambil belajar.

Masa memula register Iman,aku ada tanya Munira blh ke Iman join sbb dia tak penah join apa2 playgroup sblm ni.Aku takut dia tak blh follow aktiviti2 yg dibuat.Munira cakap,xpe...insyaalllah dia blh follow,lgpun konsep playgroup ni ialah 'learn through play' dan fun learning.Takde pressure atas toddlers,sbb klu dia xnak join dia bebas main2 kat sekitar bilik tu.Sebelum start playgroup pun Teacher Munira dah pesan pada parent jgn paksa anak utk join....biar dia decide dan kita guide je.

Aku join utk satu kelas dulu tak ambik full class sbb nak tgk samada Iman blh follow aktiviti2 tu dan nak tgk gak samada dia enjoy@tak.Lgpun thn depan dia nak masuk 3thn,playgroup ni blh jadi exposure yg baik utk dia sblm masuk sekolah thn dpn.Klu sume OK,insyaallah kami mungkin akan join secara berterusan.Playgroup ni diadakan every weekends.

Masa mula2 sampai duk menung kt mini playground ni..masa ni still takut2 lagi.

Teacher Munira tgh siapkan tag nama.

Iman tlg 'susun' kerusi,xde org suruh pun,kerusi tu sebenarnya elok je duk kt tempat yg sepatutnya sblm di'susun'.

Rajin kan saya???

Iman dgn name tagnyer...comel..he3

Nasib baik dia xtanggalkan tag nama tu sampai la selesai aktiviti.

Warming up session...BUBBLE TIME!
Kata Teacher Munira "POP the BUBBLE" sambil nyanyi lagu bubble....Teacher Munira sgt happening tau.

Masa ni Teacher ajar bila perlu cakap assalammualaikum.Iman klu teacher kuar buku@ panggil,sure duk depan sekali.Pastu khusyuk je dgr teacher cakap pe.

Teacher Munira ajar ttg face...eyes,nose,ears,mouth...etc.Ada budak2 yg takut kt patung tu...he3.

Parachute time...main sambil blajar up n down dan nyanyi2 lagu up n down.

Pastu,mak bapak pegang parachute,anak2 masuk duk kt bawah.

Setiap aktiviti diselangi dgn BUBBLE TIME,bagi dorg tak bosan.

Blaja huruf A....pastu teacher kuarkan toys yg berkaitan mcm aeroplane,army,antelope,apron...mintak dorg matchkan dgn kad yg ada gambar benda2 tu...surprisingly,they can match it.Good job Teacher Munira!

Art Time.Guna senduk,pastu guna benang utk buat rambut,buttons utk mata.pastu biar dorg conteng2,ber'expressi' sendiri utk buat mata,hidung dan mulut.

Bila join aktiviti mcm ni,baru nampak Iman ni blm pandai sgt berkonsi,Mayb sbb dia sorang2 je main sume toys yg ada kt rmh tu,tak payah share dgn sapa2.Masa duk lepak tgg aktiviti start,dia berebut kerusi dgn sorang budak ni.Pastu bila bagi kerusi lain,dia nak dua2 sekali...hu...hu....Masa blaja alphabet,dia ambil toy aeroplane,pegang tak lepas.Budak2 lain ada yg nak pegang sekali pun dia tak bagi.sampai kesudah dia pegang toy tu buat harta plak.Masa art time,teacher bagi 3 bekas colour utk setiap meja,dia ambik 2 bekas utk diri sendiri,tak bagi org lain usik.Siap bawak lari bekas kaler tu gi meja lain.So,kesimpulannya anak aku blm pandai berkongsi barang.

Sebenarnya,ada byk lagi,tp penat nak tulis byk2.Kesimpulan yg aku dapat buat ialah Iman really enjoy it.Insyaallah ada rezeki dan masa yg sesuai kami akan join lagi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...