OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Friday, December 31, 2010

YEAR END SALES!!!!

Year End Sales@Rayyans Little Wardrobe for selected items and FREE DELIVERY for purchase of RM 100 and above.

Check our special price@Rayyans Little Wardrobe.

AZAM TAHUN BARU 2011....

Esok adalah hari pertama utk thn 2011.Apa azam aku utk tahun depan???
  1. Yang paling penting ialah study rajin2 agar berjaya menamatkan pengajian dan seterusnya bergraduasi pada semester hadapan.AZAM yg PALING PENTING ni.....
  2. Mahu menjadi insan yg terbaik utk org sekeliling.Anak yg terbaik utk mak,isteri yg terbaik utk hubby,mama yg terbaik utk Iman dan kakak yg terbaik utk adik2 aku...INSYAALLAH.
  3. Berazam utk jadi hamba Allah yg lebih baik,menjaga waktu solat 5 waktu,perbanyakkan amalan2 sunat....INSYALLAH.
Cukupla kan,buat azam byk2 nanti tak terbuat plak....Buat kawan2 sume selamat menyambut thn baru 2011.Moga lebih byk kebaikan dan kebahagiaan menanti kita pada tahun hadapan.

Monday, December 27, 2010

Malaysia VS Indonesia-Dataran Putrajaya,Presint 2

Sangat bersemangat utk tgk game ni ye....dlm kul 8 baru gerak gi sana.Yang best sbb my sist dgn hubby dia pun join sekali,lagi ramai lagi meriah kan???


Bila sampai mmg dah ramai org kt situ,kami sampai masa game dah stgh jam start.Tak kisah la kan...janji dapat tgk,blm score apa2 lagi masa tu.

Masa tgh best tgk bola hujan rintik2,terpaksa la pakai payung jap.Ni la gambar mama dgn Iman berpayung sambil tgk bola.Babah KEBAL..tak pakai payung...he3.

Yang best tgk ramai2 ni sbb bila time gol jerit ramai2...he3,rasa bersemangat la plak.Hubby siap berdiri sambil lompat2 bila GOAL.Dia kata next game nak bwk bendera plak...mcm2 kan klu dah minat ni.Iman plak bila tak gol dia jerit gol,bila org ramai2 jerit gol,dia tutup telinga sambi peluk aku dan cakap 'akut,akut'...he3.

Lepas habis bola,kami lepak kt mamak jap.Dalam kul 11 baru smpi rmh.Mmg BEST...lain kali nak gi lagi la....

Wednesday, December 22, 2010

HELP Please!!!


Aku pun xtau nak letak tajuk pe utk entry ni.Just nak share pengalaman aku jaga Iman yg dah makin lasak,tak duk diam.Klu jalan2,tak nak pegang tgn...suka2 dia je jln sana sini.Klu pegang tgn dia,meronta2 mintak lepas,pastu sure nangis klu tak lepas...hu...hu...penat tau kejar dia.

Ptg td gi LHDN sbb hubby ada urusan,sementara menunggu giliran Iman dah buat projek,meronda kt kawasan menunggu tu,main pamplet/brochures,naik turun kerusi,lari sana sini dan main water dispenser....mcm2 dia nak buat.Tp ok lagi sbb dia main sorang2.Tak lama pastu ada 2 org budak lelaki(umur lebih kurang 4&5 thn,adik beradik).Iman ni biasa main sorang2 kt rmh,bila dapat kawan nak main dia mmg suka sgt la.Dia start main dgn budak2 tu,main kejar2...pastu mmg bising la sbb Iman ni suara dia mmg kuat.Dia klu main kejar2 pun mulut siap jerit2 sekali....sampai akhirnya mak budak2 lelaki tu panggil anak2 dia tak bagi main,mayb sbb bising la kot.Aku tak salahkan mak budak tu sbb mmg bising pun,bayangkan la 3 org budak main kejar2....paham2 je la ye.Iman ni mmg tak paham la situasi masa tu sbb dia kecik lagi kan..dlm kepala dia mmg main je 24 jam,so dia pun gi kt budak2 tu nak ajak main lagi.Cepat2 aku dukung dia bawak kt hubby...dia start menggelupur nak turun dari kerusi,nak gi main dgn budak2 tu.Bila aku tak bagi,dia nangis plak.

Apa yg aku nak share kt sini ialah rasa sedikit tertekan dgn pandangan org sekeliling yg tgk Iman melilau tak duk diam(tgk aku semacam je),pastu bila Iman nangis...ada yg geleng kepala.Aku rasa mcm 'Im a bad Mama'...tak pandai ajar anak.Aku tak salahkan Iman sbb dia kecik lagi...mmg Iman sgt suka explore dan sgt aktif(hyperaktif kah???entahla).Aku rasa tertekan sbb pandangan org sekeliling sampai cubit Iman sbb dia xnak duk diam kt kerusi dan still nak gi main dgn budak2 tu.Rasa bersalah sgt tp mmg xtau nak buat pe masa tu.

Mayb ada yg berpendapat tak sesuai bawak budak kecik gi tempat2 mcm tu,especially yg xtau nak behave elok2.Atau ada yg cakap pandangan org tu sgt subjektif,mayb sume tu hanya perasaan aku je...entahla...aku gk penah terpikir lebih baik ada anak yg aktif dari pasif sbb bila dia explore,dia akan blajar sesuatu yg baru...

Ada mommies yg ada anak tak duk diam mcm Iman???Blh share tips2 utk handle situasi mcm ni???

Saturday, December 18, 2010

December Holiday Giveaway.

Limited Edition Estee Lauder Pure Lip Gloss Set


Limited Edition Bobbi Brown Crystal Eye Palette


Crabtree & Evelyn Lavender Duo Gift Set

New GA from Diva Darling...KLIK SINI utk join ye.

GA ni bermula 12 Desember sehingga 31 Disember 2010.Anda berpeluang memenangi 1 daripada 3 hadiah di atas. BEST OF LUCK to ME!

Picture of ME and CHEF ZAM...

Pagi tadi gi makan kt food court Presint 9,pastu kt kawasan sekitar tu ada majlis perasmian Program Penempatan Pekerja(3P).Sapa2 yg nak cari keje,pegi la,bawak resume sekali ye sbb ada byk gk keje2 kosong.Masa duk jln2 kt sana ternampak Chef Zam dan aku telah 'dipaksa' oleh en.suami utk bergambar dgn Chef Zam.So,ni la hasilnya.

Actually,ni la first time aku bergambar dgn celebrity@artis... selalu gak terserempak dgn artis klu gi jln2 tu,tp tak penah rajin nak ambik gambar. Tp Chef Zam ni mmg sporting...layan je bila nak ambik gambar dgn dia.
Kt bawah ni plak gambar2 hubby dgn Iman posing dgn keta,moto dan keta bomba...he3.

Keta polis evo,tgk la kt dlm keta tu.



Itu je utk entry ni,pada yg nak cari keje, program ni sampai esok je ye.

Wednesday, December 15, 2010

Dino's Alive-Pusat Sains Negara

Selasa lepas(14 Disember) kami ke Pusat Sains Negara tgk pameran dinasour.Utk pengetahuan semua,pameran ni berlangsung dari 1 Disember 2010 hingga 31 Mei 2011.Tiket berharga RM10 utk dewasa dan RM5 utk kanak2(berumur 4thn ke atas).Masa lawatan plak dari kul 9 pagi hingga 5 ptg setiap hari.

Klu ada yg tanya BEST ke tak?Daripada 5 bintang aku bagi 3 la.Dinasour dia mmg happening,besar dan buat bunyi yg agak menakutkan,byk budak kecik yg nangis terkejut dgr bunyi ngauman yg kuat tu.Pastu beberapa dinasour tu blh bergerak2...agak creepy la.Ikut apa yg aku baca dlm paper,sebanyak 32 unit dinasour robotik dgn saiz sebenar dipamerkan,tp masa pegi tu tak sempat la kira ada berapa.

Iman mula2 sgt suka sbb entrance nak ke Dinos Alive tu ada terowong aquarium,byk ikan yg buat dia excited,asyik sebut 'fishi' sambil tunjuk kt ikan2 tu.Pastu bila masuk ke ruang legar utama ada playground dgn 2 dinasour yg besar.Dia buat xtau je kt dinasour tu,terus sibuk main2 kt playground.Tetiba sekor dinasour mengaum siap gerak2 kepala dgn ekor,terus Iman jerit "akut,akut"....he3.Sejak tu mmg tak berani langsung dekat dgn dinasour,asyik nak dukung je.Tp kira OK gak sbb dia tak nangis,cuma asyik peluk aku kuat2,mcm nak tercabut leher ni dia peluk.Ramai gk budak yg aku tgk melalak terkejut dgr bunyi dinasour tu...he3.

Ni terowong aquarium,ada byk ikan.



Kt ruang legar utama anda akan disambut oleh 2 dinasour ni.


Playground kt ruang legar utama


Ni antara dinasour yg ada kt sana.

Ada byk lagi tempat menarik kt Pusat Sains ni,antaranya Kids Discovery Place,Galery sains dan byk lagi la.Kesimpulannya mmg best dan tak rugi bawak family gi sana.Untuk toddlers yg maybe tak paham sangat pasal konsep2 sains yg dipamerkan tak jadi masalah sbb ianya cukup sekadar pendedahan utk dorg...utk biasakan dan pupuk minat diorg pada sains.INSYALLAH.

P/S:Perkara yg xBEST sikit ialah byk peralatan yg dipamerkan rosak dan tak diselenggara dgn baik.Sbb tu aku bagi 3 drpd 5 bintang...he3.

RESULT utk Best Anniversary Give for My Hubby

Aku dah baca sume entry,ada yg suggest NiQuitine tp my hubby tak merokok ye(anyway TQ coz suggest it).Ada gk yg suggest Ferrero Rocher,coklat dan cuppies but my hubby tak suka benda2 manis ni,klu makan pun sikit sgt,sekadar rasa je.Ada yg suggest buat kad sendiri(suke3x),romantik kann???Tp,masalahnya aku tak kreatif..he3.Ada gk yg suggest candle lite dinner(masak sendiri@kt luar),yang ni pun aku suka gk.

Setelah menilai sume entry,akhirnya kami sebulat suara memilih
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Mama Zharfan
sebagai PEMENANG utk BEST ENTRY

2 PEMENANG CABUTAN BERTUAH ialah
tiefazatie
haszuraidah ishak

Kepada pemenang,sila email nama,alamat dan no tel anda ke email saya amynasar@yahoo.com.Pada Mama Zharfan,nyatakan sekali hadiah pilihan anda ye.Last but not least,TQ yg tak terhingga pada yg sudi join contest ni.

Terima kasih daun keladi
Lain kali join lagi....


Sunday, December 12, 2010

Bila Iman tgk BOLA



Macam ni la suasana bila Iman tgk bola,mulut bising cakap entah apa2.Banyak yg aku tak paham dari paham...he3.

Senarai peserta Best Anniversary Give for My Hubby

  1. sueshop
  2. CiPaN PaSiR
  3. AziE-rAh
  4. Mama Zharfan
  5. Nana
  6. JUST
  7. Cute MuM
  8. Mama Aerish'n'Aed
  9. dilaloveawi
  10. haszuraida ishak
  11. nur
  12. nadratul
  13. tiefazatie
  14. Miza Yusof
Pada nanakimie,saya tak dapat track entry anda.sila tglkan link smula pada entry ni@contest.TQ

Tamat sudah contest ku....

Contest Best Anniversary Give for My Hubby dah pun tamat.Alhamdulillah ada gk yang sudi join first GA aku ni.Seramai 15 blogger telah join,Insyaallah nama2 peserta akan di 'list down' kan ari Isnin ni dan keputusannya sebelum Jumaat ni.

Judge utk entry ni ialah......sapa lagi klu bukan EN.SUAMI.Sebab hadiah ni utk dia kan???So,biarla dia pilih entry dgn hadiah yg paling dia suka.Aku gak nak umumkan perubahan hadiah,disebabkan jumlah penyertaan yg kurang memberangsangkan,hanya 1 entry terbaik akan dipilih.Entry terbaik akan berpeluang memilih mana SATU produk dari Rayyan's Little Wardrobe KECUALI Nissen 5 Pcs sets(ni produk baru tak termasuk dlm senarai pilihan ye).2 entry lain akan menerima hadiah misteri,ni berdasarkan lucky draw.Jari kecik Iman yg akan cabut undi utk lucky draw ni.

Itu je info utk kali ni.All da best utk sume yg sudi join ye.

Friday, December 10, 2010

BEST anniversary GIFT for MY HUBBY.....

Bersempena anniversary kami yg ke-3 esok, aku nak buat 1st GA utk blog ni...he3.GA ini berlangsung selama sebulan bermula 9 November hingga 10 Disember.

SYARAT2NYA MuDAH sahaje ye...
  1. Jadi follower blog ini dan Rayyans Little Wardrobe.
  2. Buat entry ttg hadiah anniversary yang BEST sekali utk MY HUBBY.Tak kisah la nak suggest apa2 pun,tp budget mesti bawah RM 100...mencabar minda gk kan?
  3. Letak banner tu pada entry dan side bar.
  4. Last but not least,tglkan COMMENT dan LINK pada entry ni ye.
Hadiah yang menanti anda sume:
  • 2 entry terbaik akan berpeluang memilih mana-mana 1 produk dari Rayyans Little Wardrobe.
  • 3 pemenang cabutan bertuah akan memenangi hadiah saguhati.Hadiah masih blm ditentukan lagi ye.

Wednesday, December 8, 2010

Aku,Iman&GIGI.....

Ari Isnin lepas kami bawak Iman g regular check-up kt klinik kshtn Putrajaya,ramai gk org aritu.So,sementara tgg giliran kami bawak Iman check gigi.Tak ramai org kt klinik gigi,so tak la lama menunggu.
Masuk je dlm bilik check up,Iman dah start buat muka takut...he3.Bila letak atas kerusi utk check gigi,dia start nangis dan nak turun dari kerusi tu.Nurse tu buatkan belon guna gloves yg biasa doktor guna tu,dapat je belon tu senyap la skjp.Pastu try letak balik kt kerusi.....melalak lagi.Huishh...susah gak ye nak check gigi budak tecit ni.Lastnyerr nurse tu check gigi ikut sempat je la....Gigi Iman dah ada 16 batang, tgl lagi 4 batang blm tumbuh utk lengkapkan gigi susu dia...alhamdulillah gigi Iman sume OK.Tapi dia suggest selalu bawak utk biasakan dia,insyaallah lama2 dia tak takut.Tapi kagum gak dgn nurse tu sbb diorg tak paksa2 tau.Bila Iman nak turun dari kerusi tu,aku nak pegang tangan dia dan try paksa dia duk jugak,tp nurse tu cakap biar dia turun,main2 dulu kt dlm bilik tu,jgn paksa sbb nanti takut dia trauma...lagi susah nak bawak dia buat rawatan gigi.
KENAPA aku dgn hubby bawak Iman g dentist???sebabnya kami cuba utk expose dia dgn doktor gigi,klinik gigi dan rawatan gigi seawal mungkin agar dia tak takut jumpa doktor gigi mcm KAMI...he3.YA..aku mmg sgt takut jumpa doktor gigi sbb masa kecik tak jaga gigi,so selalu kena tampal dan cabut gigi.Pastu masa sek rendah,klinik gigi tu sebelah kelas aku je,,masa blaja dgrla bunyi doktor tgh buat tampalan...NGERI+PHOBIA tau.Sbb tu skrg aku jaga gigi elok2 agar dapat kurangkan kebarangkalian utk berjumpa dgn doktor gigi.Tapi dah besor gajah ni rasa takut tu dah berkurangan la,especially bila dah paham apa yg doktor tu nak buat kt gigi kita.
Iman dah rajin gosok gigi skrg ni...cuma aku masih blm letak ubat gigi sbb dia tak pandai sgt meludah.Aksi berperang utk gosok gigi Iman dah berkurangan...alhamdulillah.

Aksi Iman.

Aksi 1:Main keta sambil baring.

Aksi 2: Percubaan utk buat split.

Aksi 3: Posing dgn sunglasses.

Monday, December 6, 2010

TANGKAPAN di MAHA 2010.

Aku ke MAHA 4 kali...he3...entah apa la aku buat kt sana smpi 4 kali.Gambar ke MAHA ada kt camera adik ipar aku...nanti la bebila aku share kt blog ni.Nak cite hasil tangkapan aku kt sana...
  1. Hari pertama gi sana masuk ikut pintu 2,jalan2 tgk orkid.Hanya beli nangka madu 1Kg,RM 8 per KG dan belon mickey mouse utk Iman.
  2. Second time, terpesona(terpedaya) dgn cakap2 org jual pokok cili api...aku beli sepokok cili api (RM 2 je sepokok) pastu RM 10 utk 2 botol baja...utk pengetahuan sume pokok tu MASIH HIDUP segar bugar kt balconi rmh aku...he3.Mengikut kata abg tu,dlm masa 2 bulan akan mandapat hasilnnya...harap2 pokok tu hidupla utk 2 bln akan datang.
  3. Third time g MAHA sbb hubby nak beli cempedak...yeahhh dapat beli cempedak durian RM 7 sekilo.sedang berbau-bau kt rmh ni...ptg ni nak goreng,sedapnyerrr!
  4. Masa hari terakhir MAHA kami beramai2 gi sana lagi...gi dgn family in law.Kali ni sambar byk frozen food yg murah2.Beli meat balls,kopok lekor dan pau segera kraft.
Sekian cite kami ke MAHA utk kali ni.....

CANTIK tak???

Aku try fesyen tudung baru...hu..hu..just nak share pic ni je.Sesuai tak aku pakai tudung mcm ni???
Last but not least...PICTURE of ME, MY JANTUNG HATI, IMAN & MIL

Saturday, December 4, 2010

Cute Baby Contest by PapaMamaZakwan



Nama: Iman Ar-Rayyan Bin Hairulanuar
Tarikh Lahir: 19 Feb 2009

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...