OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Thursday, December 31, 2009

Pencarian baby sitter bermula lagi....

Aku sedang mencari baby sitter utk Iman.Setelah hampir stgh tahun Iman dijaga oleh my in laws,rasanya sampai masa utk mencari org yg sesuai utk jaga Iman.Iman pun dah pandai buat mcm2.Antaranya dah pandai respon samada dia suka@tak dgn sesuatu benda,pandai demand bila nak susu atau nak main benda yg tak sepatutnya.Bila tak dapat,mula la menjerit2 nangis.Setelah 3 hari notis yg berbunyi "Babysitter diperlukan...Hubungi Pn. Nurul 012xxxxxxx" akhirnya pada hari ni ada sorg insan yg bergelar K.Ain call masa aku tgh duk kt lecture room tgg lecturer masuk.Dia tgl berhampiran blok aku,sedang menjaga 7 org budak,tp baby bawah 1 thn 2 org je dan kedua2nya baby girl.Aku belum buat apa2 keputusan,tp nak bincang dgn hubby dulu pasal ni,tp dah menjangkakan respon dia ialah "ikut ayangla,klu ayg rasa ok,abg tak kisah,abg ikut je"So,apa pendapat korang???Hanya 1 org je yg respon dlm 3 hari,dan aku mmg tak nak terburu2 cari baby sitter.Tp mmg nak cari baby sitter agar dapat jaga Iman sendiri,jumpa Iman ari2.Disebabkan aku ambik byk paper sem ni,aku hanya ambik Iman petang Jumaat dan hantar balik petang ahad.Takkan la nak jumpa anak 2hari seminggu.
Kadang2 aku ada terfikir,keselamatan Iman@ kebahagiaan aku(dapat jumpa anak tiap2 hari).Tapi org lain yg keje,hantar anak kt nursery@babysitter,ok je.So,apa pendapat korang???

2 comments:

  1. NANI..JUTT NIH. SIAN NANI.SUSAH KAN NAK BUAT KEPUTUSAN. TAPI...KAT PUTRAJAYA KAN BANYK NURSERY...TRYLAH ANTA...MINGGU PERTAMA TUH BUAT OBSERVATION DULU...SKALI SKLA DTG MENGEJUT WAT SPOT CHECK...KALO RASA SUMER DAH OK, BOLE TERUSKAN. KALO TAK CARI LGI TEMPAT LAIN SAMPAI KITA RASA PUAS ATI. YG PENTING BB TUH ADER DGN KITA ARI2...HARAP JUTT MEMBANTU

    ReplyDelete
  2. thanx Jutt,mmg susah sgt nak cari baby sitter kt Putrajaya ni.Harap2 dapat cari org yg ikhlas nak jaga iman...Insyaallah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...