OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Friday, April 22, 2011

LONE RANGER....

Arini pepagi dah bagun,siap2 terus kuar dgn hubby sbb nak bawak Iman gi klinik.Dah 2 hari dia demam dan sepanjang mlm smlm panas gk badan dia.Hubby tak blh cuti,so dia drop aku dgn Iman kt klinik,pastu terus gi keje.Ni la first time aku bawak Iman gi klinik sorang2,sblm ni klu gi sorang2 pun sekali dua je,tu pun masa check up peknen dulu.Mmg dlm hati tawakal je la kan,nak bawak Iman yg tgh demam &meragam,nak kena handle sorang2 plak tu.Pastu mengangkut barang2 dia lagi...susu,choo choo train dia,pampers, baju, botol air bagai....

Budak tecit yg tgh cari babah dia.

Masa memula sampai klinik dia dah start nangis sbb babah dia tak ikut sama....siap suruh kuar cari babah dia.Entah berapa puluh kali bgtau dia yg "babah work",tp asyik merengek je nak babah dia.Bila dia dah settle down, dah ok sikit start melasak plak....lari sana sini, tawaf klinik tu.Mana nak kejar dia,nak tgk no giliran lagi...hu..hu...haru gak la.Pastu,masa ambik darah nangis punya la kuat,dah besar...dah pandai takut la tu.Dulu masa baby,cool je.Ambik darah tak nangis,kena cucuk pun tak nangis.Skrg masuk bilik doktor je dah nangis...he3.Disebabkan kami dtg awal,kul 8.40 pagi dah settle sume.Dan cabaran yg terbesar utk aku ialah nak jalan kaki balik rumah dgn Iman.Kena lalu jalan besar,tu yg risau sikit.


Duk main kasut masa tunggu giliran.

Dulu hubby keje Putrajaya,so dia blh la dtg ambik kami kt klinik pastu masuk opis balik.Skrg hubby keje KL,so mmg xdpt la nak ambik.Klinik tu dgn rumah tak jauh mana, lebih kurang 10 minit je klu jln kaki.Alhamdulillah,dlm lelah mendukung Iman sepanjang jalan tu,kami selamat sampai rumah.Pastu terus msg hubby bgtau yg kami dah sampai,takut dia risau plak nanti.

So, tu la cite aku utk pagi ni.Pengajarannya ialah cepat2 ambik lesen keta ye,susah sebenarnya klu xde lesen ni.Mak pun dah bising suruh ambik lesen,senang nak gi ngajar nanti...kata dia la.Pastu siap cakap nak belikan kete utk aku...suke3x...hadiah konvo ke mak@nak bagi semangat kt org penakut mcm aku ni utk ambik lesen???he3.

2 comments:

  1. ila baru start ambik keursus 5 jam hari ahad ni..tak sabar nak bawak kereta

    ReplyDelete
  2. ha ah nani..aku nasihatkan ko cpt2 amik lesen keta,bukan ape in case of emergency ko blh bwkkan keta..bekas opismate aku dulu,nak jadik citer husband eksiden patah kaki (nauzubillah), trus opismate aku pon patah kaki xleh nk g keje..start dr situ die trus amik lesen keta utk kemudahan die..:-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...