OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Tuesday, August 4, 2009

Our weekends....

Ari Jumaat g ambik Iman.Sebelum balik,bapak mentuaku ajak g 'mapley' or mamak.G minum2 dulu.Bila sume org makan dan minum,Iman mula la bosan sebab takde org layan dia,pastu frust sbb sume org ada habuan(dpt mkn n minum) tp dia tak dapat apa2.Cian Iman,meleleh air liur tgk org makan..he3.So,aku bawak Iman g kedai berdekatan yg ada "kuda blh gerak2 beserta lagu"(aku tak tau nama benda tu,tgk je la pic kt bwh ni).Mula2 mcm suka je main dgn kuda tu.
Bila kuda tu dh gerak,Iman jadi takut.Menggeletar satu badan..he3
Ari Sabtu,kami sekeluarga tak g mana2.Lepak kt rumah je.Malam tu sepupu aku dgn wife dan baby Qaisara Zafira dtg rmh.Lama tak jumpa,seronok dpt bercerita mcm2 dgn dorg.
Iman lepak2 dgn babah
Pagi Ahad,kami berjalan2 kt JUSCO Tmn Equin.Pastu sambung plak jalan2 kt Alamanda.Dalam kul 6 ptg,kami gerak g rmh mentuaku utk hantar Iman.So,next week mungkin akan melalui rutin yg sama,ambik Iman,then hantar balik.Hoping that it will be over soon,and my baby will stay with me all the time.
Iman with his 2 baby teeth


6 comments:

  1. wah...teruja nya i tgk bb u..5months da ader 2 gg da..so anak u da stat solid food la ek???ke menyusu jer lagi???
    anak i baru nk masuk 5 bulan nex week..tp xder sign gg pun lagi ni..hmm...tp da stat menggigit..sumer brg da masuk mulut da..

    ReplyDelete
  2. Iman pn start tumbuh gigi masa umo 5bln 1mgg.lepas beberapa hari,lagi satu gigi plak naik.kiranya 2 gigi dlm masa tak smpi 1mgg.Iman dh start solid food masa 5bln sbb my mum insist nak bagi,dia kata Iman tak kenyang klu minum susu je.takpe baby Imran lambat sikit tumbuh gigi,tak cepat rosak..he3.Iman pn skrg dh kena gosok gigi...tp xtau mcm ne nk start...susah betul nak suruh dia nganga.

    ReplyDelete
  3. Nani,ur iman same tumbuh gg ngan anak aku,tp anak aku 5 bulan 2 minggu.mmg akan cepat kuning tau budak yg tumbuh gg cpt ni.serius..tambah kalo kite x jage leklok.
    ko beli berus gg yg leh masukkan jari tu(made from getah)but dont use any ubat gg yet.Beware bile berus sbb die akan gigit and gg at early stage mmg amat sgt la tajamnye..aku start guna ubat gg bile die 10-11 bulan sbb gg die da 8 batang time and ader yg da kuning.aku pon bukan ari2 2 kali gosok, bile teringat and bile anak aku x wat pangai br ler gosok..
    if xnak guna berus gg tu, guna kain lembut gosok pelan2 kat gg die...
    *mula2 excited giler sbb anak kite tumbuh gg cpt, sbb ikutkan normal age is around 8 months, tp bile gg nazmin da start kuning, jadi x excited lak*hahaha
    tips of the day..hehehe

    ReplyDelete
  4. thanx Atikah 4 the tip.mmg risau bila bayangkn gigi Iman kuning n rosak(ada hitam2)..he3.I will try my best utk jaga gigi Iman,agar kekal cute sampai beso...he3.

    ReplyDelete
  5. satu lg i rasa kalu xnk gg anak cepat kunin n itam..make sure masa nyusu botol jgn biar botol susu terbiar jer kat mulut dier masa dier tido..sbb susu tepung ni kan ader gula..so tu yg bleh reput gg tu..kalu susu badan melekap lamer pun xper

    ReplyDelete
  6. hi..so sorry bout what happened to ur lil one..takleh imagine howz ur feeling masa tgk dia lebam sana sini kn..nway..i link kn ur blog with mine

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...