OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Tuesday, August 25, 2009

Aksi Iman

Iman posing dgn walkernye..
Iman dh menyusur dgn lajunye,harap2 dia blh merangkak sblm umur 7bln.Dia dah explore satu rumah dgn menyusur je.Klu aku letak dia kt ruang tamu,dan tglkan dia utk kemas bilik,tak lama pastu dia akan sampai kt pintu bilik,cepat sgt.Iman dah jadi mop bergerak la skrg ni,baju2 dh start lebam2 sbb dia menyusur sana sini.Ruang2 sempit pun dia nak masuk gk.Tgk pic kt bawah ni.Sedaya upaya dia nk gk masuk kt ruang tu walaupn dh dihalang dgn kerusi kecik.

Iman dah 6 bulan,cepat betul masa berlalu.Macam tak caye je aku dah jadi mama utk 6lbn.Tahun ni tahun pertama aku berpuasa dgn kehadiran Iman dan tahun pertama beraya dgn Iman,bestnyer.Excited sgt tgk baju melayu yg kecik2 dan songkok yg cute2,tak sabar nk shopping raya utk Iman.Tahun lepas,aku berposa dlm keadaan mengandung 5bln,alhamdulillah dapat pose penuh thn lepas,sonoknyerrr...tp bila masuk waktu petang,Iman yg kt dlm perut masa tu dh start tendang2.Protes la tu sbb mama dia tak makan dari pagi.
Babah letak byk2 toys dlm stroller,Iman cam confius je,nak gigit yg mana satu ni???

Iman dah makin notty dan bijak skrg(puji anak sndr..he3).Dia tau dgn sapa dia blh merengek(ngada2) dan dgn sapa tak boleh.Biasanya dgn aku dia kurang merengek sbb dia tau mama jenis yg strict sikit dan tak layan sgt.Klu benda tu tak boleh main/gigit(skrg sume benda nk msk mulut),mama takkan bagi.Nangis la mcm ne pun,biasanya aku akan alihkan perhatian dia pada benda lain.Tapi klu dgn tokwan dia,Iman suka merengek.Klu tak dpt apa yg dia nak,dia akan buat muka sedih dan start merengek.Tokwan plak tak blh tgk cucu dia nangis,mesti cepat2 dukung,bawak jalan2 kt luar.

Muka tension bila babah tak bagi gigit beg laptop..nak makan pe ni??Iman kena pose la jawabnyer..Mama nak share ke?sedap ni..
So tu la perangai Iman skrg.Makin notty tp tetap jadi buah hati mama dan babah.Moga Iman membesar jadi anak yg bijak,soleh,beriman dan bertaqwa..aminnnn.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...