OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Tuesday, August 17, 2010

Bersyukur..


Semalam lepas habis kelas kul6,aku tunggu bas nak kuar UM.Hujan sgtla lebat dan bas pun xde,kul6.20 ada bas tp dah sendat mcm sardin,so tgg next bas,kul 6.30 baru ada.Alhamdulillah dapat naik walaupun hampir separuh badan basah sbb masa tu hujan lebat dan aku yg bijak ni lupa bawak payung plak...he3.Pastu jalan nak kuar UM jem teruk,biasanya dari UM nak ke LRT Universiti tu cuma ambik masa 5-10 minit,tp disebabkan jem setengah jam baru sampai sana.Pastu kena redah hujan utk seberang jalan g LRT,nasib baik hujan dah reda sikit masa tu.Sampai kt LRT beli kuih dgn air sbb masa tu dah kul7,sure berbuka kt dalam bas punyer arini.
Aku ambik bas utk balik rumah kt Pasar Seni,biasanya ambik bas kul7,tp arini terlewat so kena tgg bas kul7.30,tp bulan pose ni bas 7.30 akan gerak kul 7.40 sbb driver dia berbuka dulu.Dalam keadaan aku yg penat(sbb kelas dari kul 8pg td),lapar(biasala...pose) dan separuh basah,adala timbu sedikit rasa down,rasa bosan bila kena melalui hari2 yg mcm ni.Mula la memikirkan kenapala aku xtau bawak keta,klu aku pandai bawak keta mesti tak melalui perkara2 yg mcm ni setiap hari(padahal bukan tiap2 hari pun aku kena hujan mcm ni...emosional plak..he3).Macam2 la aku pikir....
Tetiba aku nampak sorang budak kecik dgn mak dia turun bas,budak tu kecik je,umo lebih kurang 2thn.Pastu dorg terus redah hujan yg rintik2 tu ke LRT pasar seni.Baru aku teringat penah tgk budak tu beratur tgg bas dgn mak dia kt Putrajaya Sentral satu petang masa aku balik dari kelas.Tetiba aku rasa sayu plak,budak tu terpaksa mengharungi perjalanan jauh dari KL ke Putrajaya tiap2 hari dgn mak dia,naik bas plak tu.Pastu teringat Iman,dia xpenah kena naik bas@mana2 public transport,hidup Iman lebih baik.Walaupun aku kena travel hari2 utk g kelas,tp Iman tak perlu melaluinya dgn aku.Masa tu aku rasa yg aku ni lebih bertuah dari budak kecik dan mak dia tu.Sekurang2nya aku bawak badan sendiri je meredah hujan panas,tp pompuan tu kena dukung anak,bawak barang2 anak.Sampai pasar seni,naik LRT entah mana la rumah dorg...perjalanan dorg masih diteruskan.Dalam hati aku doakan agar Allah permudahkan perjalan diorang setiap hari...AMIN.
Aku sampai rumah kul8.15,terus buat apa yang patut.And the best part of all,hubby ku yg baik hati blm makan lagi,dia berbuka dgn kuih2 je.Dia tgg aku balik utk makan sama2....syukur Ya Allah.Kadang2 perkara mcm ni buat diri kita rasa lebih dihargai dan penat lelah seharian boleh hilang mcm tu je.Dan malam tu, dia bawak Iman tido dekat dia,tukar pampers dan bagi susu kt Iman.Aku???dah lena dibuai mimpi....

4 comments:

  1. alaaa..sedihnyaa part budak 2taun ngan mak dia tu.. kan??we hv to b thankful..
    siannyaa awak, xpe..kelebihan nek public trnsport:bleh tgk mcm2 kisah masyarakat...

    ReplyDelete
  2. yup betul tu,kita ni kadang2 byk sgt merungut,komplen tu tak betul,ni tak betul.Ramai lagi org yg lebih susah dari kita sebenarnya.

    ReplyDelete
  3. ha nani, nnt tiap kali hg rase down lg, cpt2 teringat kat adik kecik dgn mak die tu.. leh jd motivasi..

    ReplyDelete
  4. betul tu azree,kena selalu bersyukur.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...