OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Thursday, June 4, 2009

Sentimental plak arini...


Actually xtau nk tulih pe arini.Cuma nk buat luahan perasaan je kot.Ramai yg tak tau betapa beratnye tggjwb surirmh ni.Mayb selama ni dorg ingat jadi surirmh ni senang je,duk lepak2 je,xmcm keje opis.Jadi suri rumah ni xpenat,byk masa rehat.tu la yg dorg pk..(agaknyer la).Tp hakikatnyer,penat sgt jadi housewife ni,especially bila involve baby.Rasa terkejar2 nk buat sume benda,nk uruskan baby.Pada masa yg sama nk curi2 masa utk masak dan buat chores lain.Klu baby tido,mama bukan boleh suka2 tido gk,kena ambik peluang masa yg free tu utk lipat kain,kemas rmh,mandi n solat(buat ikut priority la,mana yg penting didahulukan).Bila baby terjaga,maknanyer terbantutla peluang utk buat sume benda tu sbb kena fokus pada dia plak.

Kadang2 nk je rasanyer tukar peranan,biar org yg keje opis tu tau susahnyer jaga anak n uruskan rumah.Actually,sbg mama n isteri,xbyk yg diminta dari seorang suami.Slalunyer isteri redha n sanggup buat sume tu,jarang nk merungut(kdg2 tu biasa la,kita kn manusia),cuma berharap agar apa yg dilakukan tu dihargai..cukupla.Pada yg keje opis tu jgn marah plak,bukan bermaksud nk kata keje opis ni senang,xpenat.All works have it's own difficulties.Tapi klu dh sama2 penat,so kena la sama2 membantu antara satu dgn lain.ok la tu je....

2 comments:

  1. hi, salam kenal.. setuju sgtla n faham sgtla kebizian housewife ni kan. maklumla sye pun sama so memang faham keadaan tu. lantakla ape insan2 yg tak paham tu nk ckp ape, yg penting kite dpt jaga anak kite sendiri kan. hilang semua penat bile tgk senyuman anak kan..

    ReplyDelete
  2. betul tu,sonok sgt dpt besarkn anak dgn tgn sendiri.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...