OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Tuesday, June 2, 2009

Hampir ke situ....

Cuma nk share ttg kejayaan memakai jeans2 yg dulu(masa lepas hbs pantang) tak muat coz sangkut kt bhgn peha dn seangkatannnya...he3.Tp smlm salah satu dari jeans aku berjaya dipakai...sukanyer...so insyaallh harap2 xlama lagi sume suar jeans fav aku blh digunakan semula,xla asyik terperuk je kt dlm closet tu.
Actually aku xde masalah berat badan.sebelum mengandung berat 43kg,masa mengandung berat badan aku 53kg(sblm bersalin).Lepas sebulan bersalin,berat turun pada 46kg.kira ok la sbb hubby kata dulu aku kurus sgt.Klu nk turunkn berat bdn pn mayb 1@2 kg lg,dptla berat bdn ideal kot.tp masalah timbul bila bhgn peha dn seangkatan dgnnya mengembang.tu sbb xblh pki suar2 jeans yg dulu fit elok2 je.Punca pengembangan ni mayb salah sendiri gk,masa dlm pantang aritu malas berbengkung.Pakai waktu siang je,mlm mmg xpki coz panas.Disebabkan berpantang sendiri je kt rmh dgn baby n hubby(xde org tua2 yg pantau),so xde la sapa2 nak marah.Mak pn marah kt telepon je...he3..masuk telinga kiri,kuar telinga kanan.
Tp alhamdulillah,skrg berat dh back to normal.Mayb berkat BF baby,berat turun dgn agak cepat.Satu lg masalah ialah perut tak flat mcm dulu,tp tgh ikhtiarkan la ni...Ada hubby belikn pati halia utk sapu kt perut,tp sbb BF baby Iman,xpakai pn.Sebab ada terbaca apa yg kita sapu kt perut boleh diserap dlm darah dn seterusnya jadi susu.Takut effect kt Iman plak nanti.So mama Iman guna cara tradisional je,byk2 buat keje rumah n teruskan BF...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...