OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Friday, January 14, 2011

Tak suka org KEDEKUT ilmu...hu..hu..

Sedikit cite pasal student life aku.Semester ni aku ambik ada satu paper Bio ni.Lecturer dia pelik sbb tak nak upload nota kt ADEC@bagi nota kt kitorang.Dia kata copy masa dia mengajar(sure tak sempat nak copy sbb ada byk gambar diagram bagai)@datang bilik dia salin nota tu(lecturer ni lelaki ye),dia tak benarkan notanya di print..which is PELIK pada aku.Mayb dia nak student usaha lebih sikit kot,selalu kena 'suap' je kan.Try cari nota semester lepas,cuma dapat notes yg ditulis dgn tulisan tangan(sgt gigih tuan punya nota ni..he3) yg tulisannya sgt kelam kabut...tak suka la...Satu perkara yg pelik tentang lecturer ni ialah dia hanya masuk utk baca slaid dan mengajar,nak klik utk tukar ke slaid yg lain pun RA dia yg buat...he3.Tapi dia malas xpe,sbb dia dah jadi lecturer,aku malas is a BIG NO ye...

Yang aku HERAN ada satu group of cha ya nun alif yg ada nota dia,sejibik cam slaid yg dia ajar tu,cantik plak siap print dlm bentuk powerpoint lagi.Aku agak yg RA tu mayb kawan@kenal dorg so bagi nota tu(ini hanya andaian je ye).Pas habis kelas aku mintak la nak pinjam notes tu utk fotostat.Tau tak apa budak tu jawab "sory ye,org yg bagi saya nota ni cakap tak blh bagi org fotokopi"...hu..hu..kedekutnya.Apa salahnya share nota tu sama2 kan???SHARING IS CARING kan...entah la orang mcm ni pun ada...

Tak nak bagi pun xpela,insyaallah aku masih blh survive....

P/s:Bukan sume cha ya nun alif mcm tu,aku ada kawan dari kaum tu yg sgt baik,tak kedekut langsung klu nak pinjam nota dia...siap bagi aku 2/3 buku rujukan yg dia dah tak gunakan,bagi free je tau...

5 comments:

  1. lepas tu diorang suka buat blur2 macam tak reti cakap melayu. tapi masa lab rajin plak nyendeng2 kat kita nak tanya itu ini. or mtk tlg jg experiment dia. hoho..

    tapi tak semua macam tu, ada yg baik and caring. klu selisih cakap hai or at least smile. =)

    ReplyDelete
  2. hehe..paper la tu ye kak?mcm kenal je lecturer nih..hehe..adakah paper fisio?hehee...

    walaupun saya ni berdarah cha ya nun alif tapi saya mmg sgt setuju mende2 nih..hehee...tp ade je yang baik kan antara diorang tuh...just nasib la kite berkawan ngan sape..hehee..xpe, sapu buat baik dpt balasan baik, die kedekut pon mcm la die dpt hadiah kalau dpt A nnt kan..haha

    ReplyDelete
  3. Lynn:mmg ada yg mcm tu,masa lab baik je sbb nak mintak tlg.

    Nabila:paper fisio la..he3.tensen dgn org yg mcm tu.

    ReplyDelete
  4. salam ziarah

    jom baca apa yg me tulis :)

    http://suzie284.blogspot.com/2011/01/awas-entry-tribute-aka-sedikit-ss-best.html

    ReplyDelete
  5. Isk.. ada gak yang camtu ye..

    Jemput keALL IN ONE

    seronok kan bila MZ buat entry utk kita

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...