OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Tuesday, May 3, 2011

Kisah ari Khamis...malam Jumaat...

Tajuk yg sensasi...he3.Jgn pikir yg bukan2 ye.Perkara ni jadi last week,baru ada kesempatan utk tulis n share.

Ari Khamis aritu,pas habis exam aku stay kt UM smpi kul 5 ptg...pastu balik dgn hubby.Sampai Putrajaya,ambik Iman kt rmh bbsitter terus gi Jusco Equine nak beli pampers Iman...dah habis.Sampi rmh kul 9 mlm,sgtla penat.Esok(Jumaat) ada 2 paper yg critical,kul 8.30 pg paper Plant Physio dan kul 3ptg paper Physical chem.Masa tu mmg dah stress sikit sbb risaukan paper esok+penat.

Malamnya,Iman buat perangai xnak tido.dah kul12 masih nak main2 lagi.Tutup sume lampu bawak gak dia masuk bilik.hubby tido awal sbb tak berapa sihat.kul 12.30 bising suruh bukak suar dia....aku ikutkan je.dah bukak suar suruh bukak pampers plak.Memula aku bukakkan sbb dia dah start nangis2 suruh bukak.pastu bila pikir balik,aku dah ngantuk ni...klu tertido,sure basah la tilam esok pagi.So,aku pakaikan balik pampers+suar dia.Mengamuk2 nangis suruh bukak,Aku buat xtau je...dia nangis non stop 15 minit.Pastu hubby bgn kuar bilik...mayb sbb dia pun xlarat nak dgr Iman nangis,sblm dia naik angin baik dia kuar dulu.Aku try pujuk bagai,dia still berkeras,nangis suruh bukak suar+pampers dia.Nangis tak nak berenti....aku dah naik stress xtau nak buat pe.Sudahnya aku kuar dari bilik tu,tgl dia sorang2...duk kt hall....nangis...xtau nak buat pe.

Nasib baik hubby take over...dia masuk bilik,pujuk Iman.Tak lama pastu aku dgr dah senyap dah....rupanya dah tido kt celah ketiak babah dia....

Bila pikir balik,aku sendiri tak pasti apa yg sbbkan aku stress sgt mlm tu..PENAT,PAPER ESOK@IMAN...
P/S:Sume org cuba utk jadi ibu/mak/mama/mummy yg terBAIK.Perjalanannya bukan mudah,tp kita mesti belajar dan terus belajar....

2 comments:

  1. nani, slalunya budak kalo start tak nk pake pampers mlm, maknenya dia bg hint nk free diapers...mungkin elok kalo ko buka je pmpes dia mlm tuh...lapik dgn plastik...cadar katil basah tuh biasa le...ank jutt dulu camtula hint dia...tak sempat lg nk kongsi citer...

    ReplyDelete
  2. Nani pun pikir pasal tu gak,tp masa xsesuai utk start potty training dia...nani yg xblh bagi komitment utk train dia.nanti jutt share cite potty training aqil ye...thanx Jutt.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...