OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Friday, July 10, 2009

Baby sitter Ku....2

Susahnyer hati ni.Tak sampi semingu hantar Iman kt Mak Teh ada mcm2 masalah.
  1. Dia letak bedak kt 'bird2' Iman.Aritu dh pesan jgn letak bedak kt situ sbb kulit Iman tak tahan,takut melecet nanti.So,pesan la lg sekali kt dia.Harap2 pasni tak berulang.
  2. Ni pasal lampin plak.Aku bagi lampin utk guna lap air liur Iman yg meleleh2 and utk lapik masa bagi susu.Mula2 bagi 1 je sehari,dia kata tak cukup.So,esoknya bagi 2 helai,dia pulangkn 1 helai je.Dah beberapa kali mcm ni,akhirnya lampin Iman dh tgl sikit je kt rmh.Pastu masa dtg mengejut ambik Iman(ari Rabu aritu) tgk ada sorg budak umo 2thn(dia baru jaga katanya) tgh main gosok lantai dgn lampin Iman.Macam ne ni???
  3. Seterusnya pasal lapik tido Iman.Aku bagi kt Mak Teh 1 bantal kepala,2 bantal peluk dan 1 baby conforter utk kegunaan Iman.Aritu masa g ambik Iman(datang mengejut gk ni) tgk conforter Iman dibentang kt tgh rumah dah yg baring kt atas tu ialah pakcik sedara dia.Bantal Iman plak sedang digunakan oleh satu baby lain baring2 kt ruang tamu.Iman tido kt dlm bilik masa tu.Habis tu anak aku pakai apa????
  4. Ni hal kecik je.Dia pakaikn pampers Iman ketat sgt.So aku tegurla the next day.Petang tu bila smpi rumah,tgk pampers Iman teramat la longgar.Ni protes atau apa???entahla..

So, tu la cite baby sitter ku.Tapi setakat ni dia jaga Iman mcm ok je.Cuma hal barang2 dia tak jaga elok2.Sepatutnya barang Iman tak boleh bagi org lain pakai.Okla kelas dh nk start ni....pepagi dh membebel mama Iman ni kan...he3.

5 comments:

  1. Nani,mende2 tu besa ler jadi kalo anta bb sitter.tu psl aku anta anak aku kat bb sitter 10 bln jer & genap setahun pindah nursery MMU.
    Tu sumer mende2 yg kite akan hadapi & compromise and undoubtly tu sumer jadi kat aku mase anta anak kat sitter.plus they are not hygene at ALL.botol, bantal kotor, berbau etc la.and sometimes bile aku wat sport check dengo kat dlm anak aku tgh melalak, once aku ketuk pintu jer trus deme senyapkan anak aku.dr hati aku berbolak balik x terteram aku anta nursery.even sumer kene kongsi tp they wont harm ur bb, somemore, nursery childtaker selalunye muda & kite bole tegur kalo ader x kene.and as a bonus, anak ko akan ramai kwn & perkembangan minda mmg berkembang maju..terpulang..Just my two cents

    ReplyDelete
  2. ada hati gk nk hantar nursery,tp nursery kt putrajaya ni dorang jaga byk sgt baby.biar je tergolek2 merata2.risau la.bestnyerr klu blh blaja dari rmh..he3.tak payah g kelas,blh jaga Iman kt rumah.

    ReplyDelete
  3. hmm..so far i xder masalah sgt dgn bb-sitter i,so far aper yg i suh buat cam jgn ltak bedak sumer dier folow jer..brg² bb i pun dier xcampur dgn brg bb lain..siap tiap kali anak i tdo diorg transfer dgn bouncer lagi masuk lam blik(anak i tdo atas bouncer yg i mmg ltak kat uma bb-sitter)xnk bb lain kaco anak i,bb-sitter i ltas atas bouncer comforter n sumer bntal anak i..kira xltak atas lntai la..ok la..tiap-kali amik anak musti tgh tdo..susu pun habis.pandai jaga la..dats y i bg gaji lebih skit dr apa yg dia offer..smpi bb-sitter tu takut nk trimer sbb byk sgt..

    byk ker..?dier offer dlm rm180-rm200 tp i bg rm250,kira standard la..kt KL i rasa lg mahal

    ReplyDelete
  4. nursery putrajaya if you mean permata mmg ramai and unlimited number so kene survey btl2 ler.kite as pengguna leh stop anta kalo rase x sesuai kan.moreover, not every bb sitter x bagus, ader gak yg bgs, pembersih, blh ditegur, rajin layan anak kite etc la..kene pandai pilih and kalo rase x puas ati sbb ni involved ur bb, cr yg lain..

    ReplyDelete
  5. Murah la mamnoa bayarbaby sitter.kt putrajaya ni biasanya 250 sebulan utk baby umo mcm iman.Anyway,mmg ada terpikir nk cari BS lain.tp kena start all over again la plak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...