OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Tuesday, July 14, 2009

Baby sitter ku...3

Semalam dlm kul 5.30 ptg,aku dlm bas nak balik Putrajaya, hubby call bgtau mata kanan Iman mcm lebam sikit kt bawah mata.Dan masa g ambik Iman, M.Teh mintak maap sbb dia kata mata Iman terhantuk kt perabot, sbb tu la lebam. Susahnya hati aku.Sampai je rumah terus cari Iman nk tgk teruk@tak mata dia.Lebam tu dekat sgt dgn mata.
Hubby marah sgt,dia kata kita jaga Iman 4 bulan,satu lebam pn xde.Hantar kt orang tak sampai 2 minggu,dah lebam kt mata.Peristiwa ni buat kami nekad nak cari baby sitter lain.Memang Iman skrg dah makin lasak,dia golek2 dari satu tempat ke satu tempat laju je.Dia pn dh start menyusur ke depan.Klu dukung Iman tak duk diam,suka panjat badan mama dia. Tapi sume tu bukan excuse utk aku terima apa yg berlaku kt Iman smlm.Sebab(mcm kata Bapak mentua ku) baby sitter ni dibayar,bukan jaga free je.So mestila ada extra precaution and extra careful bila handle baby.Sebab baby sitter ni pun satu pekerjaan yg ada tanggungjawabnye yg tersendiri.Closed up mata Iman yg lebam
Pastu smlm Iman asyik merengek je bila smpi rumah.Tanya baby sitter dia bila last minum susu,dia cakap kul 3ptg dia bagi makan nestum.Tp lepas babah Iman bagi minum susu (habis 5 oz) Iman still merengek lagi.Biasanya klu dh kenyang dia akan main2 sendiri,golek2.Hubby kata mayb dia lapar lagi.Hubby buat lagi susu n bagi Iman minum.Dia minum sungguh2,betul la dia lapar.So,agak2nya la kul berapa last anak aku minum susu?Aku risau dia lupa samada dia dh bg susu kt anak aku@anak org lain, sbb dia jaga 3 baby skrg ni.
Susahnye hati........

3 comments:

  1. salam. saya plak yg geram bile bace entry ni. takkan anak kecik br 4 bln dah ade lebam, lain la kalo dah leh merangkak ke berjalan kan. geramnye. kesian Iman. anak kene gigit nyamuk pun kite kejar nyamuk satu rumah, inikan pula lebam2 macam ni.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. betul tu.mmg geram sgt2.tp saya dgn hubby tak la marah2 baby sitter tu,just tegur baik2 je.sbb takut dia balas dendam kt baby plak nanti,lagi susah.

    ReplyDelete
  3. aah, kene tegur baik2. kang tak pasal2 anak yg kene kan. sabar ye mama rayyan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...