OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Friday, July 24, 2009

Pic Iman lebam2




Buat kawan2(blogger yg nak tgk gambar Iman lebam2) ni la gambarnya.Tp tak clear sgt coz ambik dgn phone camera.Anyway,aku n hubby mmg dh buat buat police report.Bukan nak menutup pintu rezeki sesiapa atau menganiayai sesapa,tapi utk kebaikan sume.Pada aku klu polis dapat buktikan yg dia tak mampu utk jaga baby,dia cuai dan lalai,ini akan dapat selamatkn baby lain yg dia jaga so that xjadi mcm Iman.Tak sanggup rasanya nak tgk anak org lain plak yg jadi mangsa.Sekarang kes ni masih dlm sisatan,apa2 perkembangan aku akan update nanti.
Tentang Iman plak,dia ada sedikit trauma.Tido pn kadang2 terkejut tetiba,pastu tgh tido tetiba je dia nangis.Dia gk skrg lebih memerap dgn mama or babah,xboleh kena tgl sorang mesti dia start nangis.Klu dulu aku blh biar dia main golek2 kt depan tv bila aku nak masak atau basuh kain.Sekarang ni klu dia tak nampak muka mama or babah(atau sesapa yg dia familiar),Iman akan nangis.
Arini aku kena g kelas coz ari rabu dah ponteng sbb xde org jaga Iman.So smlm hantar Iman kt rmh mak mentuaku.Masa aku nak balik dia blm tido lagi,tgh golek2 kt dlm bilik.Sedihnye masa nak balik tu,meleleh je air mata sepanjang jalan nak balik rmh.Hubby pn xtau nak pujuk mcm ne..he3(emosi mama Iman ni).Malam tu tido peluk bantal iman..ishk..sedihnye...

9 comments:

  1. Ya Allah..teruknyer..i yg beria sedih tgk anak u camnei...
    ni mmg nmpak careless pompuan tu la..i rasa dier mmg psycho la..cian rayyan..muka da elok comey da jadi camni..aunty doakan rayyan cepat sembuh ekk..
    mama rayyan..so far dokto xckp ader konkusi ker paper..even kat muker..tapi kat kepala tu..ishh...wajib i menangis setiap masa kalu i jadi u

    ReplyDelete
  2. teruknye lebam2 tu. bagusla dah wat report polis. sedihnye tgk Iman ni.. sabar yea..

    ReplyDelete
  3. Salam Nani,
    Sabar yer...kalo jadi kat mane2 ibu bapa pon akan trauma and undoubtly aku pon akan wat police report atas kecuaian.Looking at the lebam, aku rase maybe btl pengasuh tu pitam and kebetulan die tgh hold iman in the bathroom utk mandikan die(maybe).mmg org kalo ader darah tinggi, die mudah pitam especially pg if die x makan or die kene panas.But that's only my opinion, doktor knows best if it's true iman jadi mangsa dera.
    Why i'm saying this, logically kalo die dera iman, the effect wont be whole faces and mustahil die sanggup nk tunjuk die mendera dlm mase sehari jer.Kat muka lak tu.Baik die wat tempat2 yg org x nampak.(Again,just my opi)
    Tp its good to do the police report just for future precaution kan.Utk keselamatan bb2 lain yg die jage.
    Insyaaalah..may Allah protect Iman and your family..
    (Aku xleh bygkan camne x tido ngan anak, sbb x penah satu mlm pon aku x tido ngan aku yg setahun 3 bulan tu, you are such a strong girl!there'll be reward for you insyaallah...)

    ReplyDelete
  4. nani, ciannye iman...
    aku sokong buat police report...

    ReplyDelete
  5. mmg susah sgt nak tido bila Iman xde,tiap2 mlm mesti nangis sbb dh biasa tido dgn Iman.Harap2 aku cpt2 dapat baby sitter baru or nursery yg ok utk Iman.any suggestion for me???plz...

    ReplyDelete
  6. Ya Allah....siannya tengok. Sure sakit sangat time jatuh tu kan. Moga iman tak apa2 dan cepat2 dapat nursery. Nanti carik nursery yg amik baby x lebih dari 5 org. Kalau ikut rules JKM, sorang pengasuh kat taska, leh jg 5 baby jek. Kalau lebih, kena ada 2 pengasuh.

    Moga iman sentiasa terpelihara...

    ReplyDelete
  7. nani..
    smalam i da tunjuk gamba anak u kat my hubby, my hubby pun geleng paler tgk..hubby i ckp kalu ikut protokol dokto biler tgk kes macam ni diorg akan trus repot polis,sbb kes ni kira dibawah klsifikasi N.I.A NON-ACCIDENTAL ACCESS kalu xsilap akulah words yg hubby aku cakap mlm td..dokto yg cek anak mu xcakap paper ker???hmm..mushkil....

    ReplyDelete
  8. mayb masa kt hospital tu,just bgtau doktor baby jatuh.so,doktor pn tak tanya byk2.tp ada la tanya doktor tu samada ok atau tak klu aku buat polis report atas dasar kecuaian,doktor tu mcm tak galakkn plak.dia kata klu buat pn takkan ada tindakan sbb ni mcm tak disengajakan,so mana ada org akan dituduh bersalah atas perkara yg tak disengajakan.Tp setelah berfikir beberapa hari,akhirnya aku buat gk polis report.

    ReplyDelete
  9. melah...apa dh jadi ngn anak buah aku ni....br jer baca entry ko...aku yg menangis beriya ni....jahatnyer org tu klu btol dia cuai..huhuhu..teringat kt adik yg parents aku ngasuh kt umah...punyala kitaorg syg sgt....jaga mcm darah daging sendrik....smpaikan kt parents dia sendiri pon dia xmau sgt..nangis2 xmo ikut mak ayah dia blk umah..lg suka dok umah kitaorg....huhuhu..xphm aku, ada jgk org yg mcm ni..CARELESS!! fazni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...