OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Monday, September 7, 2009

Apa pendapat korang???

Entry kali ni takde motif apa2.Sekadar suka2 je.Last week aku kena g sekolah dan buat observation kt makmal sekolah utk selesaikan assgment.So, ni gambar kami yg control ayu sedang transfer gambar2 dan video2 yang diambil ke laptop.Kami gk sempat posing kt sekitar kawasan sekolah tu.Pastu nak cite pasal life aku skrg.Macam yg aku dh cite dulu,Iman tinggal dgn my Parents in Law(PIL). Memang aku dah biasa hantar dan ambik Iman 2 kali seminggu.Kami akan ambik Iman ari Jumaat,hantar petang Ahad.Ambik ari Rabu petang(sbb Khamis aku xde kelas),hantar balik petang Khamis.So tu la rutin kami,kami cuba ambik Iman sekerap yang boleh.Setakat ni, alhamdulillah...Iman masih kenal dan rapat dgn mama dan babah walaupn dah agak terlebih manja dgn Tok dan Tokwan.Tapi,mak aku pun slalu cakap klu tinggal dgn atok dan nenek mesti manja dia lain macam sikit,biasa la tu.
Aku penah update ttg masalah solid food Iman,dimana Iman lebih suka makan cereal dari bubur nasi.Setelah masalah tu diatasai,timbul plak masalah lain.Bila stay dgn aku,Iman akan makan bubur(mama mmg hanya kan bagi bubur je,no cereal),setengah mangkuk habis dia makan.Tapi dgn PIL aku,dia tak nak makan.So,bila kt sana,my PIL akan bagi dia makan cereal.Rasa sedih gk sbb aku tak dpt kawal benda2 mcm ni. Kalau kita jaga sendiri,senang utk tentukan apa yang kita nak utk anak kita,tp bila my PIL dah tolong jaga,takkan kita nak demand mcm2 lak.
Bulan pose ni aku tak risau sgt sbb Iman akan makan bubur lambuk tiap2 petang,suka sgt dia makan bubur tu,mayb sbb ada rasa kot.Mak Ngah(adik ipar aku) akan belikan Iman bubur lambuk setiap petang lepas balik keje.Klu hujan@jem,dia redah gk semata2 nak belikan Iman bubur...sayangnye mak Ngah kt Iman.Iman plak,bila nampak je Mak Ngah dia balik bawak bubur,dia akan ikut bontot Mak Ngah dia ke hulu ke hilir sampai dapat apa yg dia nak.
One more thing,aku nak minta pendapat korang,PIL aku minta nak jaga Iman sampai dia pandai cakap,mayb sampi umur dia 2-3 thn.Dorg cakap,klu dah pandai cakap,senang hantar kt rumah orang,dia pandai bgtau klu baby sitter tu buat apa2 kt dia.Berat sgt hati nak bagi,sampai skrg belum bagi jawapan kt dorang.Klu Ikut perancangan aku,insyaallah Januari thn depan start hantar baby sitter or nursery.Masa tu Iman dh nak masuk 10 bln,dah agak besar,harap2 tak susah sgt la org nak jaga dia masa tu.Lagipun my PIL hanya tlg jaga Iman sampi bln10 je,sbb bln 11 aku dh start cuti semester.


3 comments:

  1. nani, pendapat aku baik hang jaga sendiri! lagi2 2-3 tahun ni die dah kenal org :) walaupun susah dan penat camne pun, biar anak kite ape2 akan cari kite dulu bukan org lain... sedey woo nnt anak kite pergi kt org lain kalo nangis :( kalo PIL hang nak jaga, minta diorg jaga kdg2 means bukan jaga terus...

    ReplyDelete
  2. klu ikut hati mmg tak nak bagi.tp skrg tgh pikir nak buat ayat mcm ne..he3.Hubby pun tak kisah,dia ikut kptsn aku.mayb sbb parent dia yg mintak,so dia pn serba salah agaknya.Tapi mak aku cakap tu anak kita,klu kita nak ambik,diorg tak boleh cakap pe.Cuma kena la jaga hati dorg kan.kena ambik dgn cara baik agar takde pihak yang terasa hati.

    ReplyDelete
  3. bagi i,susah senang biarlah kita jaga sendiri...rase mcm tak best jer bila tgk anak kita rapat dgn org lain...jeles wooo...at least,anak kita biar kita yg bentuk...kena tegas utk masa depan mereka tau...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...