OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Friday, July 30, 2010

Iman buat perangai....

Seperti yg dijanjikan,aku nak cite pasal Iman yang dah pandai buat perangai.Ari Ahad aritu kami bawak Iman g mandi manda.So.layan pic kt bawah ni dulu ye...

memula takut ..he3,peluk mama kuat2.pastu berani sgt jalan2 sendiri dlm air
Dah selesai mandi,bersihkan dia dan babah bawak masuk keta sementara tgg mama salin baju.Dia sibuk nak main kt playground kt sblh pool tu.Tp kami decided tak nak bagi dia main sbb masa tu dah panas dan playground tu mcm basah,byk budak2 yg sambil mandi sambil main2 kt situ.Selesai tukar baju aku sampai kt kereta tgk Iman still nangis,hubby kata pujuk pun xnak berenti.
Iman nangis dekat stgh jam xnak berenti sampi sedu2,pastu kt rumah siap guling2 kt lantai.Aku pujuk baik2 pun dia tak layan,alihkan perhatian dia pada benda lain pun dia xnak,still nangis lagi.Hubby yang dah hampir hilang sabar dan start tinggikan suara.First time dia tengking Iman,tp Iman nangis lagi kuat.Kali kedua,baru dia start nangis pelan2,tutup mulut dgn tgn.Masa tu aku pun mcm nak nangis,tp mmg xtau nak buat apa,dah pujuk bagai,tp tak jalan gak.
Pastu hubby tanya"nak bawak dia g main gak ke?". Aku cakap tak payah la,sbb nanti dia ingat,klu dia nangis mcm ni mama dgn babah akan ikut kemahuan dia,pastu klu bawak gk dia g main,mmg dia akan berenti nangis,tp bila nak balik,start nangis lagi. tak lama tu tgk dia tertido,sambil tido pun tersedu2 lagi,sedih sgt,tp sebenarnya kami xtau nak buat apa bila dia buat perangai mcm tu.Patut ke kami ikutkan kehendak dia?Betul ke cara kami handle situasi mcm ni?Apa cara terbaik yang sepatutnya kami buat?entahla sampai skrg masih terpikir2 hal ni.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...