OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Saturday, July 3, 2010

Multitasking..

Multitasking????Tetiba nak buat entry pasal ni.Sebenonye,last week tgk OPRAH,cite pasal sorang ibu yg tertinggal anaknya dalam keta masa dia g shopping selama 8 jam dan mengakibatkan baby dia yg berumur entah berapa bulan(xingat la) mati(ni kes dah lama,tp baru je tengok).Kes tu membawa kepada perbincangan isu surirumah@ibu berkerjaya yg terlalu penat,terlalu byk tggjawab sehingga mendatangkan kesan buruk pada diri sendiri dan org sekeliling.
Ada pakar dlm perbincangan tu kata,kita sebenarnya bukan buat banyak keje dlm satu masa(multitasking) tapi kita buat satu keje pada satu masa,kemudian buat keje lain,dalam kata lain kita bertukar dari satu kerja ke satu kerja yg lain.Betul gak apa dia kata ye??Contohnye sambil memasak kita sidai kain.sebenarnye kita memasak,pastu kita tglkan keje memasak,kita g sidai kain plak.Apa yg penting(kata pakar tu) ialah fokus pada keje yg kita lakukan agar tak timbul bahaya(cthnya lupa tutp api slps masak) dan mesti bahagikan tugas,jgn buat sorg2,mestila penat kan??
Setelah berpengalaman menjadi surirumah beberapa bulan,aku paham sgt rasa bosan bila kita duk rumah dan kena buat benda yg sama setiap hari(bgn pagi masak,basuh kain,mandikan anak,petang angkat kain,lipat kain,msak makan malam,tgk tv,tido).Sapa kata jadi surirumah ni relaks??penat wooo...

'Pembantu' saya di rumah..he3

2 comments:

  1. ya btul! sangaaat penat..n xpenah abis2..

    ReplyDelete
  2. sbb tu respek sgt pada fulltime housewife yg xpnh komplen,komited pada tggjawab...byk pahala tu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...