OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Monday, September 6, 2010

Hisap jari..


Apa patut aku buat dgn habit Iman yg suka hisap jari ni???Dia hisap jari dari umur 3bulan,xde sapa yg ngajar pun.Masa google kt baby center jumpa statement ni.
"
For a toddler, a favourite stuffed toy is a great source of comfort. He might also have some habits that soothe him -- like twirling his hair, rocking or sucking his thumb. Most children naturally outgrow these things by the time they're four, so there's no need to intervene now."

Mak aku kata xpayah risau,dia akan berenti sendiri.Tp baby sitter suruh letak benda pahit(like badam kot) kt ibu jari dia, so he is force to stop it,not willingly.Sbb kata baby sitter aku dia ada anak sedara(pompuan) sampai dah kawin still hisap jari masa nak tido..ngeri jugak la dgr cite mcm ni.
Sebenonye aku ni xsampai hati nak paksa dia berenti hisap jari,sbb itu adalah salah satu perkara yg beri dia ketenangan(sense of comfortness).Biasanya Iman akan hisap jari bila dia rasa insecure dan bila dia nak tido.So apa pendapat korang???Patut ke aku stop kan habit dia tu@ macam mak aku kata biar dia stop sendiri bila dia ready???

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...