OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Friday, September 17, 2010

Raya 2010 - Part 2 (Hari Raya pertama&seterusnya)

Apa aktiviti aku raya pertama???
1.Gi rmh opah kt Changkat Jong,Teluk Intan.Lepak kt sana dari pagi smpai petang.Aktiviti sampingan yang berterusan ialah makan rendang,lemang,kuih raya secara berganti2...he3. Petang tu balik semula ke Seri Iskandar.

Raya ke-2...
1.Gi beraya rumah MIL adik aku,makan laksa dan byk lagi.Pastu sblm balik singgah rumah opah,lepak2...tido jap,petang tu gerak ke Seri Iskandar.But this time my sist ikut sekali.
2.Malamnye kami g makan KFC,pastu plan nak jalan2 Ipoh tp bila perut dah penuh masing2 jadi malas...he3.Kami end up duk melingkar depan tv je.

Raya ke-3
1.Makan breakfast yg paling sedap di dunia...he3..kuih gelembung cicah sardin..yummy2.Kuih ni mak aku yg pandai buat,klu balik kg mesti "paksa" mak buat utk kitorang.Dlm kul 12.30,gerak balik KL.Turn beraya kt rumah MIL plak.
2.Alhamdulillah selamat smpi Putrajaya kul 4 ptg,Pastu MIL call cakap nak dtg rmh beraya,kebetulan dorg g beraya kt Banting,so nak singgah rumah tgk Iman.Kelam kabut bersihkan rumah,gantung langsir,isi kuih dalam balang dan kemas apa yg patut.Walaupun penat,sonok terima tetamu kami yg pertama utk raya kali ni...rasa meriah je rumah bila ramai2 mcm ni.

Raya ke-4
1.Kami ke Tanjung Karang tgk tokwan hubby yg tak berapa sihat.Tak tau jalan nak g sana,main redah je...alhamdulillah smpai gk tanpa sesat dan tanpa GPS...he3.
2.Malam tu g makan kt Haji Tapah,pastu g Tesco Ampang jalan2.Tido kt rmh MIL malam ni.

Takat tu je la cite raya tahun ni,kesimpulannya raya aku biasa2 je.Rutin raya yang biasa,yang bestnye sbb dapat jumpa sedara mara dan makan rendang&lemang yg sedap.So,apa cite raya korang???

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...