OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Thursday, October 7, 2010

Aku yg emosi...he3

Hari ni bosan,tp agak emosi sikit...xtau nape..he3.So arini nak cite pasal diri aku.Pada umur 28thn,aku masih dlm proses menyelesaikan 1st degree.Kadang2 timbul rasa rendah diri bila tgk kawan2 sekolah dan yg dulu blaja sama2 kt matriks dah berjaya.Ada yang dah dpt title Dr (PHD), ada yg dah jadi medical doktor,ada yg jadi cikgu,lecturer,engineer,lawyer dan mcm2 lagi la.Tapi alhamdulillah kawan2 aku ni sumenya berjaya luar dalam,maksudnya berjaya akademik dan akhlaknya.Aku ada kawan2 yg tak penah pandang rendah pada aku,walaupun dorg tak tahu secara detail apa yg terjadi dlm hidup aku,diorang terima aku seadanya.Terima kasih kerana jadi sahabat yang sgt memahami.

Aku juga bertuah ada suami,mak dan adik beradik yang sentiasa menjadi tulang belakang aku,menyokong aku dlm segala hal.Terima kasih pada mak yang "memaksa" aku menyambung pengajian walaupun masa tu semangat utk blaja dah xde.Mak paksa aku buat surat utk sambung blaja dan paksa aku berenti keje sbb kata mak tanpa ijazah kita takkan kemana.Mak tak nak anak2 dia jadi kerani mcm mak,yang hanya blaja smpi tingkatan 5 je.Terima kasih pada adik2 yang tak pernah berkira dgn aku,sgt memahami keadaan aku.Dan juga terima kasih pada En.Suami yg sanggup hidup dgn aku,menanggung perbelanjaan aku and he is the sole breadwinner in the family.

Tp alhamdulillah,walau hubby sorang yg keje,kami xpenah rasa susah.Ada je bantuan@rezeki yg datang dari org sekeliling kami.Mungkin aku kurang dari sudut akademik,tp Allah gantikan dgn keluarga yg baik,suami yg ringan tulang,anak yg sihat dan tak byk ragam,keluarga dan mentua yg sgt baik dan kebahagiaan dan ketenangan hidup.Alhamdulillah.

4 comments:

  1. alhamdulillah..
    TUHAN itu ADIL..

    actually datang cni nak ajak mama rayyan masuk GA Imaan.. mana tau ada rezeki..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..sedih plak dgr cite si isteri..Allah masih sayangkan kite sbnrnya,Dia masih memelihara&menjaga kite dr segalanya..doakan kite dimurahkan rezeki selamanya.

    ReplyDelete
  3. ala nani,ok aje sambung belajar skrg! yg penting,niat mesti ade... kadang2 kite rase diri kekurangan tapi kalau lihat dari perspektif orang lain,betapa ramai org cemburu tengok kebahagiaan kita... u must be very proud to have a supportive family, a wonderful husband and admiring iman... tak semua orang boleh dapat tu kan nani :)

    ReplyDelete
  4. Iman09:Thanx ye,mmg nak masuk tp blm ada kesempatan nak buat entry.Anyway,TQ ajak saya join.
    Hawa:Betul tu,kami ada byk org yg baik2 di sekeliling kami.mesti slalu bersyukur kan?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...