OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Friday, October 15, 2010

Romantik.


Hubby korang romantik???Hubby aku tak romantik,klu romantik yg dimaksudkan ialah bagi bunga,slalu buat suprise,bukakkan pintu keta dan mcm2 lagi la mcm yg kita selalu tgk kt tv tu la.Tapi mmg sejak berkawan lagi dia mcm tu,so no big deal la utk aku.Sejak berkawan lagi kami mmg jarang sgt bagi hadiah utk satu sama lain,klu nak celebrate pa pe,kami selalu kuar makan dan ianya dah jadi kebiasaan sampai la saat ni.

Kadang2 aku ada la bagi hint yg aku suka satu benda,tp end up dia bawak aku kedai tu dan suruh pilih apa yg aku nak,dia bayar(tp still dapat handbag idaman tu)...hu..hu..tak romantik kan?But he is what he is,aku terima dia seadanya sebagaimana dia terima aku yg serba kekurangan ni.

Aku suka baca satu blog ni yg hubby dia sgt suka buat suprise,tiba2 ada delivary bunga smpi kt opis,padahal bukan birthday@annivesary pun.Pastu ada satu masa tu hubby dia bagi suprise hantar hadiah kt opis,bila bukak ada baju tido seksi yg cantik...best kan?

Nape aku cite pasal ROMANTIK ni?Semalam kt dlm bas,aku duk kt sblh lelaki iran(aku agak je la dia dari sana).Pastu sblm bas gerak,ada sorang pompuan ni naik,tp sume seat dah penuh,so dia berdiri je la.Lepas 5 minit camtu,mamat ni bangun dan bagi seat dia kt pompuan tu.Suka plak aku tgk.Klu lelaki melayu setakat ni la xpenah aku tengok buat mcm tu.Masa aku mengandung dulu,g kelas naik bas,beberapa kali je penah org offer tmpt duduk dorg,tu pun yg offer pompuan..he3.

Anyway,pada aku romantik ni sgt luas pengertiannya.

Aku rasa suami tu romantik bila dia sanggup tlg isteri buat keje rmh,sidai kain,vacuum,kemas rmh,masak.
Suami jugak romantik bila sanggup tlg isteri uruskan anak,basuh berak anak,main2 dgn anak.
Suami yang memahami isterinya penat dan tak demand perkara2 yg isteri tak mampu buat juga romantik.
Suami yg mengambil berat ttg isteri dan keluarga sgt romantik.
Suami yang sanggup berkorban utk kebahagiaan dan keselesaan keluarga adalah yg paling romantik.

Sebenarnya terpulang la pada diri masing2 utk menilai dan mentafsir maksud di sebalik ROMANTIK ni.Pada aku ROMANTIK ni bukan ukuran utk kebahagiaan rmh tangga, tp ia lebih kepada pemanis dlm melayari kehidupan.

5 comments:

  1. suami sy pn romantiklah kalau mcm tu :D
    tlg masak n selerakkan dapur..

    ReplyDelete
  2. kira romantik la tu lynn,suami akak mmg xpndi masak,tp suka tgk dia makan bila kita penat2 masak,rasa berbaloi...he3

    ReplyDelete
  3. nani,suami aku romantik... slalu dpt hadiah surprise kat die sampai kite naik segan lak :) tapi die tak pernah masak hahaha same lah ngan bini die heheh ape pun,setiap suami ade kekurangan dan kelebihan masing2... bagi aku,suami hang romantik ape,slalu tlg kemas rumah & paling penting,tolong masak... how sweet! mcm hasnah,suami die masakkan ikan 3 rasa time birthday die,sweet giler!

    ReplyDelete
  4. Sonok la hawa,Mr.R tu romantik rupanya.Aku tgk senyap je orgnye.Mmg hubby aku rajin kemas rumah,main dgn Iman.Alhamdulillah,ringan gk la keje aku sikit.Tp bab masak dia mmg FAIL...he3.

    ReplyDelete
  5. Nani,aku setuju je ngan hawa..kalo kite compare lelaki melayu ngan foreigner, mmg aku setuju 65% bile org dok kate foreigner lbh romantik compare to malay.aku dulu UIA dikelilingi ngan kawan2 laki foreigner(ader gak la kwn pompuan)hehe, aku skrg keje MMU dikelilingi student2 master yg 90% adalah foreigner and I admit they are romantik in their ways.this is true from my experience la.tp suami2 kite aka melayu ni romantik gak, in the sense of kdg2 ader surprise, kdg xder(hehe), kdg2 suh kite pilih brg die tlg byr, in the sense of tlg jage anak wat keje rmh.cuma interpretation kite of romantik tu kot yg slh, we think romantik as always like wat surprise, tlg bukakan pintu keta, bgn bg tmpt duduk dlm bas, kata2 yg penuh bunga...etc
    well again just my 2 cents from my 10 years experience..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...