OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Wednesday, October 27, 2010

Mama sorry ye....

Smlm aku ada lab organic dari pagi smpi ke ptg,kepala berserabut dgn unknown compound yg tak tahu apakah dia compound itu.Petangnya,setelah selesai sume sgt la lega.Habis lab awal sikit,kul4.30ptg(biasanya kul 5).Sampai rumah dlm kul kul6.

Pastu hubby ajak g pasar malan Bangi,beli mcm2 benda...pastu sgt teruja tgk tudung2 yg mcm2 design dan murah plak tu.Sampai rumah kul 8 mlm.Pastu aku ambik la kesempatan nak bertenet,bersosial di fb, sambil2 tu nak cari supplier sbb aku nak tambah stok baju,nak start jual kt booth plak.

Masa aku sibuk bertenet,Iman ajak main.Masa tu dia tgh main blocks dgn babah.Aku buat tak tau je,dia ajak lagi, aku cakap tgg jap ye.Beberapa kali la dia ajak aku buat xtau je.Akhirnya,tetiba je dia tarik rambut aku.Aku plak dgn spontan pukul sikit kt tgn dia.Melalak la si kecik tu.Pastu hubby cakap "Tu la dari tadi dia ajak main,buat xtau je.Pastu bila dia tarik rambut marah kt dia plak".Rasa bersalah la plak masa tu,tp ada sikt ego,terus bgn dan cakap "nak g mandi jap"

Dan selepas mandi,terus g main dgn Iman dan kiss dan hug dia.Pelan2 aku bisik kt dia "Mama sorry ye".....

Iman wif Dania

4 comments:

  1. lalaaa..ciannye si iman.. xpe, 'refleks' tu.. time dia tarik tu, mestilaa rasa nak pukul tgn dia kan..xkan kita nak ingat balik y dia dah ajak dari td.. dah say sorry ok laa tu..

    ReplyDelete
  2. aku suka nk komen psl entry ni.x slh mintak maap kat anak sendiri coz we know tu salah kite kan?ader parent really skeptical, ego bile kate parent should not ask forgiveness from anak sendiri.well, aku pernah gak terlebih pukul anak sbb geram (setan tgh hasut camtu le kan), then kite tau mmg salah anak kite but they are only child asking for our attention, so jap2 tu gak aku say sorry to him.
    but there's 1 time aku x puas ati bile husband aku tertolak anak aku sbb die x nampak budak tu kat blkg die, and he did not tend to say sorry,aku mls nk tegur krg laki bini plak masam muka, ye la kan ader org xleh terima teguran kan. but usually whenever aku rase aku x ptt wat mende tu kat anak aku cthnye:pukul/marah bukan pade tmptnye aku akan simply say sorry.its not that difficult to say sorry kan.cuma kite jer ego..

    ReplyDelete
  3. Raja:betul tu,kadang2 kita ego.tp aku mmg akan mintak maap klu mmg salah aku.hubby pun mcm tu,klu iman out of control,biasanya hubby yg marah@kadang2 tinggi suara.Pastu mlm2 bila dia dah nak tido,selalunya hubby mintak maap n explain nape dia buat mcm tu.

    Iman09:mmg rasa bersalah,tp biarla ni jadi pengajaran utk diri sendiri.

    ReplyDelete
  4. ermm kadang2 kite tanpa disangka selalu buat mcm tu... skrg raser bersalah nak on lappy malam2,takut x dpt layan die tp tgk tv gk... tak salah minta maaf pd anak,lagi2 tgh die tak pandai cakap,taw nangis aje...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...