OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Tuesday, November 9, 2010

Happy 3rd anniversary to US....

Entry ni special bersempena wedding anniversary kami yang ke-3.Alhamdulillah,Allah panjangkan umur kami untuk bersama2 hingga la ke hari ini dan doa kami moga hubungan ni kekal hingga ke SYURGA...Insyaallah.

Tempoh perkenalan kami agak lama,lebih kurang 3 tahun.Banyak gak dugaan masa bercintan cintun ni.Biarla jadi kenangan terindah utk aku je.Tapi yg aku nak share ialah masa kami kenal hubby hanya pakai moto je.So ke hulu ke hilir naik moto.Aku takkan lupa pengalaman berenti kt bawah jambatan bila hujan,tayar pancit,basah kuyup kena hujan pastu patah balik rumah,tak jadi kuar dating sbb basah kena hujan...he3.Penah gak hubby tolak moto masa balik keje sbb minyak habis dan xde stesyen minyak kt kawasan tu.Sume tu kami akan ingat sampai bila2.Alhamdulillah,FIL belikan hubby keta wira 2nd hand lebih kurang setahun sblm kami kawin.Keta ni la yg berkhidmat utk kami sehingga hari ni.

Kemudiannya, pada birthday aku yg ke-24 keluarga hubby datang merisik,hantar cincin tanda je.Lebih kurang setahun selepas tu,bertarikh 10 November 2007 aku telah bertukar status menjadi isteri kepada Hairulanuar Kamarudin.Kami berkahwin masa hubby baru setahun bekerja,majlis kami sgt sederhana tapi meriah.Kenduri hanya dibuat sebelah pihak perempuan sahaja,so kawan2 hubby pun sume dtg ke kampung aku utk attend the wedding.Gambar2 kawin sgtla sederhana,takde outdoor fotoshoot,gambar mcm org dulu2,kt dlm rumah je...he3.Tapi aku ttp suka tgk gambar tu berulang2 bebila free.Aku cakap kt hubby,insyaallah klu murah rezeki aku teringin nak buat outdoor fotoshoot pakai baju pengantin pada anniversary yg akan datang,entah tahun bila insyaallah satu hari akan jadi kenyataan sbb aku tau hubby akan berusaha utk merealisasikannya.Utk pengetahuan sume,aku bertunang tak sampai 1jam.Pagi sblm akad nikah,aku bertunang kul 10.30pg dan lebih kurang kul 11 pg kami selamat diijabkabulkan.6 bulan selepas tu,aku disahkan mengandung.Happy tapi pada masa yg sama agak risau sbb aku masih di tahun ke-2 pengajian dan hubby sorang je yg bekerja.Tapi,alhamdulillah Allah permudahkan segalanya utk kami.

Buat abg,ayang tau abg berkorban banyak perkara utk ayg dan Iman.Keta idaman abang menjadi sekadar impian sbb pikirkan ayg yg belajar,abang impikan kamera DSLR mcm yg org pakai skrg ni,tp terpaksa dipendamkan sbb ianya diluar kemampuan kita,klu ada duit pun abg kata baik beli barang Iman.Ayang tak mampu nak hadiahkan apa2 melainkan janji utk menjadi isteri yang terbaik,mama yg terbaik utk anak2 abg...insyaallah.

4 comments:

  1. lahai..tumpang terharu lak..baiknye hubby amy..suami y baik utk isteri y baik..insyaALLAh..Hepy anniversary..semoga berkekalan

    ReplyDelete
  2. hepy 3rd anniversary..jadi suami isteri ni mmg banyak pengorbanan each other kena lalui..semoga jodoh berpanjangan dan dimurahkan rezki u all berdua

    ReplyDelete
  3. alahai samala nani, semua kena fikirkan keperluan dulu. yg penting, hubby n anak2 yg baik. tu dah cukup utk kita kan:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...