OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Monday, November 1, 2010

Cite SERAM....

Cite seram yg melibatkan Iman buat pertama kalinya...Ini la kisahnya ye.

Smlm,lepas maghrib kami kuar jln2 kt JUSCO Equine,makan2.Dalam kul9.30 mlm kami sampai rmh.Lepas parking,hubby kemas2 keta,aku plak ngejar Iman yg jln2 kt kawasan belakang keta.Dia pegang tupperware kecik isi biskut.Tetiba dia hulurkan biskut tu ke arah depan sambil cakap "nah". Aku kt blkg Iman masa tu,tgk arah Iman hulurkan biskut tu xde sapa2.Pastu dia angkat tgn mcm nak bagi tupperware tu kt seseorang,then cakap "acih".Seram gak masa tu,tp terus ajak dia balik.Pastu dia lambai tgn dia ke arah tadi sambil cakap "ini(sini)",2@3 kali gak la mcm ajak org ikut dia.Masa tu mmg dah meremang je rasanya.Cepat2 ajak hubby naik atas.

Masa dpn pintu rmh,suruh hubby baca apa2 sblm masuk.Dia tanya kenapa,aku cakap nanti la aku cite,buat je apa yg aku suruh.Pastu,bila dah masuk rmh,baru aku berani cite kt hubby,cpt2 dia suruh mandikan Iman,takut ada benda ikut dia balik plak.Tp,alhamdulillah Iman tak meragam@mengigau.

So,korang ada pengalaman mcm ni?Ni first time la utk aku,sejak Iman dah pandai cakap sikit2,so blh paham la kan.Aku memula pikir ni IMAGINARY FRIEND dia ke?Sbb mmg ada teori yg mengatakan budak2 besar ni akan create dorg punya IMAGINARY FRIEND,tp rasanya terlalu awal utk Iman sbb dia blm 2thn pun.Entahla,mmg agak menakutkan utk aku,walaupun aku yakin yg benda2 ghaib ni wujud dan Allah tu lebih berkuasa dari segala2nya.Apa yg berlaku semua adalah dgn kehendakNya.

Wallahualam.....

4 comments:

  1. me baca pun seram...logik jer ada benda ghaib tu..dhlah waktu mlm plak tu..

    ReplyDelete
  2. anak buah org mcm tu jugak. rumah parent kpd kakak ipar org rumah kerajaan, n kosong selama 4-5 thn kot before diorang masuk. so diorang ada 2 cucu sebaya, anak buah saya n anak kpd adik kakak ipar sy. sorang dalam bilik sorang kat hall. jap lg yg dlm bilik nanges, yg kat hall sengeh2. bila kt hall nanges, kt dalam bilik sengeh2.. agaknya dia selang seli main dlm bilik n kat hall. huhu

    tp yg selalunya sengeh2 la mcm tgh main(baby lg xpandai ckp pandai sengeh je) tp dia kacau takat tu je la. nak ajak main.. hoho.. org dlm umah tu pun asyk kena kacau.

    ReplyDelete
  3. Mama Zharfan: sepanjang mlm seram,nak tido pun asyik teringat2 je,takut "benda" tu ikut balik rmh...risau.

    Lynn:budak2 blh tgk benda yg kita tak nampak,takut gak ye klu duk rmh yg dah lama xde org.

    ReplyDelete
  4. ya ALLAH..takutnya.. setau saya, kanak2 mmg bleh nampak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...