OUR PRECIOUS FAITH

OUR PRECIOUS FAITH
Our Iman

Best days of my life...



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Lilypie Third Birthday tickers

Followers

Happily ever after.....

Saturday, February 19, 2011

Happy 2nd Birthday Iman!

Alhamdulillah,arini genap umur Iman 2 tahun.Entry ni mama buat khas utk Iman,moga satu hari nanti,klu blog ni masih ada, Iman dapat baca apa yg mama tulis ni.Selama 2 tahun Iman menyerikan hidup kami,tanpa kenal penat lelah,segalanya kami cuba sempurnakan utk Iman.

Masa mengandungkan Iman mama tak mengalami morning sickness yg teruk,cuma mama tak blh makan,masak dan bau ayam.jadi sepanjang lebih kurang 5 bulan pertama,lauk yg blh masuk ke tekak ni hanya ikan dan daging je.Iman 'blaja' kt UM masa dlm perut,ari2 ikut mama gi kelas.Penah sekali mama muntah kt dewan kuliah lepas makan nasi lemak...cian makcik cleaner tu kena bersihkan muntah mama.

Mama masih ingat saat2 melahirkan Iman 2 tahun lepas,Allah permudahkan segalanya.Masa bukaan dah 2 cm,mama tak nak duduk wad,mintak izin kt doktor nak balik rmh.Tp tak balik rumah terus,gi jalan2 kt Jusco dulu.Tak susah utk melahirkan Iman,mama masuk labour room kul8 mlm dan bersalin kul10.30 mlm,3 kali teran je dah kuar.Sejak saat tu hidup kami berbeza sama sekali.Iman Ar-Rayyan pelengkap rumah tangga kami,anugerah Allah yg paling bernilai,lahir mu cukup sempurna,cukup membahagiakan.Ketika babah azankan Iman hampir mengalir air mata mama.....sangat terharu...

Blog ni mama hasilkan lebih kurang 3bln lepas Iman lahir.Mama nak blog ni jadi diari yg memuatkan saat suka duka kami membesarkan Iman,agar Iman tahu betapa sayang dan kasihnya kami pada Iman.Mama tak lupa catatkan saat pertama kali Iman meniarap,merangkak,berjalan,perkataan awal yg Iman ucapkan...saat2 bila mama marah Iman,semuanya mama catatkan di sini.

Harapan kami agar Iman jadi anak yg berjaya dunia akhirat,anak yg soleh yg mendoakan mama&babah bila kami dipanggil Ilahi satu hari nanti.Moga Iman jadi abg yg baik,anak yg taat.Belajar rajin2,mama tak nak Iman ulangi kesilapan mama.Moga keluarga kita sentiasa diberkati Allah,dimurahkan rezeki dan sentiasa mendapat rahmat dan keredhaan-Nya....Aminnn.


Happy 2nd birthday Iman,Mama&Babah luv u so much!

P/s:Kini setelah bergelar 'MAMA',baru aku faham kenapa Allah letakkan darjat seorg MAMA itu sgt tinggi,kenapa syurga di bawah tapak kaki ibu.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Fav video

Loading...